21. helmikuuta 2018

Hoidathan sinäkin hiuspohjaasi?


Kirjoitin viime lokakuussa korealaisesta, jopa 10 vaihetta sisältävästä hiustenhoitorutiinista, jossa on erittäin isossa roolissa hiuspohjan hyvinvointi. Korealaiset tuntuvat olevan kauneudenhoidossa hyvin perusteellisia, joten ei mikään ihme, että hiusten hoitaminen aloitetaan niiden kasvukohdasta. Onhan heillä jopa reilusti yli kymmenen kohdan ihonhoitorutiini, joten täytyyhän hiusten nyt pysyä perässä!

Täytyy myöntää, että en ole juurikaan kiinnittänyt huomiota hiuspohjan hyvinvointiin, vaan olen aina keskittynyt hoitamaan hiuksia - satunnaisia hilseshampoo-kuureja lukuunottamatta. Kirjoittamani postauksen myötä ymmärsin, että hiuspohjan hoitoon tarvittavia tuotteita on vaikka millä mitalla; on kuorintoja, harjoja, naamioita, hoitovesiä, seerumeita ja vaikka mitä erilaisia hiuspohjan hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Halusin ottaa muutamia uusia tuotteita osaksi hiustenhoitoani, joten aloin googletella sopivia vaihtoehtoja :) Myös länsimaalaisilta brändeiltä ja etenkin apteekeistä löytyy useita hiuspohjaa hoitavia tuotteita, mutta enimmäkseen etsin tuotteita k-beautyn maailmasta. Nyt esittelyyn pääsisikin kolmikko, jonka olen ottanut viikottaiseen käyttööni :)


Natura Siberica Oblepikha Scalp Scrub -hiuspohjakuorinta

Olin jo ennen postaukseni kirjoittamista alkanut haaveilla hiuspohjakuorinnasta, kun luin blogeista The Body Shopin hiuskuorinnasta. Päädyin kuitenkin edullisemman hinnan ja näppärämmän pakkauksen vuoksi ostamaan ensimmäisenä kokeiluun siperialaisen Natura Siberica -luonnonkosmetiikkamerkin hiuspohjakuorinnan.

Mistä: Ostin tuotteen Stockalta, mutta sitä myydään myös Sokoksella ja useissa nettikaupoissa. Hintaa tuotteella on noin 7,90€/200ml.

Tuotelupaus: "Tehokas, kolmivaikutteinen hiuspohjan kuorinta. Ainutlaatuinen hoito syväpuhdistaa hiuspohjan, tasapainottaa talintuotantoa sekä aktivoi hiustenkasvua parantamalla verenkiertoa hiustuppeihin. Altain tyrnistä ja Marokon arganpuusta uutetut luomuöljyt, luonnonmukaisesti viljellyn piparmintun-uute, vitamiinit ja aminohapot elvyttävät ja ravitsevat hiusjuuria." (stockmann.com)

Käyttökokemus: Tuote on koostumukseltaan geelimäistä ja joukossa on luonnollisia kuorivia rakeita, jotka INCI-listaa tutkailemalla vaikuttaisivat olevan peräisin siperianmännystä (Pinus Sibirica Shell Powder)ja vadelmasta (Rubus ldaeus Seed Powder). Tuote näyttää ja jopa vähän haiseekin mansikkahillolta :D Kuorinta levitetään hiuksiin ennen shampoopesua ja sen annetaan vaikuttaa 3 minuuttia. Se kuorii hiuspohjaa mekaanisesti sisältämillään rakeilla, mutta myös kemiallisesti glykolihapon (AHA-happo) avulla. Tuote vaahtoutuu hiuksissa todella hyvin eli sitä on miellyttävä käyttää ja levittää. Mentolia sisältävä tuote tuntuu päänahassa mukavan viilentävältä ja raikkaalta. Hiukset tuntuvat huuhdellessa narskuvilta, mistä en juurikaan pidä, mutta sen takia käytänkin tuotetta vain kerran viikossa. Pesen hiukset vielä tavallisella shampoolla tämän jälkeen. Voisin ostaa uudestaankin, mutta seuraavaksi aion varmasti kokeilla mainitsemaani TBS:n tuotetta :)


Silikoninen hiuspohjaharja

Esittelin postauksessa myös hauskalta näyttävän hiuspohjaharjan, jollaisen laitoinkin pian julkaisun jälkeen tilaukseen :)

Mistä: Ostin omani eBaysta noin eurolla.

Tuotelupaus: Harjalla stimuloidaan hiuspohjan verenkiertoa, tehostetaan puhdistumista, poistetaan kuollutta solukkoa ja autetaan shampoota vaahtoamaan paremmin.

Käyttökokemus: Käytän harjaa yhdessä shampoon tai hiuspohjakuorinnan kanssa, jotta saisin hiuspohjani verenkierron liikkeelle ja se puhdistuisi paremmin. En käytä harjaa jokaisella pesukerralla, mutta ainakin kaksi kertaa viikossa (pesen hiukset joka toinen päivä). Kärsin lievästi kutiavasta päänahasta ja varsinkin, kun käytän paljon sulfaatittomia shampoita, koen hiuspohjani saavan apua harjasta :) Silikoniset harjakset tuntuvat miellyttävältä, joten harja on ollut todella positiivinen ostos!


Skinfood Peppermint Fresh Scalp -hoitovesi

Halusin ostaa myös jonkin hiuspohjaan jätettävän hoitotuotteen ja päädyin korealaisen Skinfood-merkin piparminttua sisältävään hoitoveteen. Olen joskus käyttänyt samantyylistä tuotetta Acolta, mutta halusin tällä kertaa ostaa testiksi korealaisen vaihtoehdon :)

Mistä: Tilasin tuotteen eBaysta (täältä), jossa sille tuli hinnaksi noin 9€.

Tuotelupaus: Piparminttua sisältävä tehohoito, joka virkistää, viilentää ja raikastaa hiuspohjaa. Suunniteltu kuivalle ja rasvaiselle hiuspohjalle.

Käyttökokemus: Suihkutan tuotetta vastapestyjen hiusten tyveen ja hieron sen kevyesti hiuspohjaan. Odotin tuotteen tuntuvan päänahassa raikastavalta, mutta en ole huomannut minkäänlaisia tuntemuksia. Tai sitten käytän tuotetta liian vähän? Ihan kiva tuote ja mielelläni käytän sen loppuun, mutta seuraavalla kerralla aion ostaa jonkin kosteuttavamman tuotteen :)Hiuspohjani on tuntunut puhtaammalta otettuani tuotteet viikottaiseen käyttöön, mutta hiuspohjan kutinaa ne eivät ole täysin vieneet mukanaan. Jos teillä on siis suositella hyviä hiuspohjan tuotteita, suositelkaa niitä kommenteissa :) Täydellisten hiuspohjatuotteiden etsintä siis jatkukoot!


Käytättekö te hiuspohjaa hoitavia tuotteita? :)

6 kommenttia :

 1. Oi miten mielenkiintoinen postaus! Ja nyt täytyy tunnustaa, etten mitenkään turhan aktiivisesti kyllä hoida hiuspohjaani.. Tällä hetkellä löytyy yksi kuoriva shampoo, mistä löytyy ihan rakeitakin, mutta siihen ne sitten jääkin. Tollanen harja tekisi varmasti mulleki hyvää, samoin joku hoitovesi! Pitääkin tutkia vähän tarkemmin näitä juttuja, kun jotenkin se hiuspohjasta huolehtiminen on päässyt unohtumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En mäkään vielä muutama kuukausi sitten juurikaan miettinyt hiuspohjan hoitoa, mutta nyt kun miettii niin tulisihan siihen panostaa ihan yhtä paljon kuin itse hiuksienkin hoitoon :D Suosittelen siis tutkimaan erilaisia tuotteita ja koittamaan, jos ne sopisi omalle hiuspohjalle :)

   Poista
 2. The Body shopiin verrattuna Natura Siberica oli tosi kevyt. Se ei ollut niin pesevä eivätkä rakeet tuntuneet niin selvästi hiuspohjassa, mutta tämä tuoksuu tosi kivalle ja on varmasti hyvä hellemmän kuorinnan ystäville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva kuulla, että TBS:n kuorinnassa olisi enemmän potkua! Nyt haluan entistä enemmän päästä testaamaan sitä, koska Natura Siberica on tosiaan aika hellävarainen :)

   Poista
 3. Valitettavasti Siberican kuorintavoide sisältää mikromuovia. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä näkyy... Mitenköhän en ollut tätä huomannut aikaisemmin :(

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017