19. marraskuuta 2017

Sunnuntain hemmotteleva kauneusrutiini


Rentouttavaa sunnuntai-iltaa! Sunnuntai on minulle nimenomaan se päivä viikosta, kun haluan ottaa todella rennosti. Päivä kuluu ilman aikatauluttamista ja samalla ladataan akkuja tulevaa viikkoa varten. Siihen kuuluu vahvasti myös kauneudenhoito, joten usein sunnuntaisin minulla on tapana antaa extra huolenpitoa niin kasvoille kuin vartalollekin. Ajattelin näin sateisen, marraskuisen sunnuntain kunniaksi jakaa teille minun sunnuntaisen kauneusrutiinini :)


Kasvojen puhdistus

Varsinkin päivinä, jolloin kasvoillani on meikkiä, puhdistaminen aloitetaan puhdistusöljyllä. Pyörittelen öljyä kuivalla iholla hieroen meikin pois sekä iholta että silmiltä. Tällä hetkellä käytössäni on Lumene SISU -puhdistusöljy, josta tykkään kovasti! (Postaus täällä.) Tämän jälkeen huuhtelen kasvot ja puhdistan itse ihon toisella puhdistustuotteella. Yhdeksi lempparikseni on noussut COSRX Good Morning Low pH Cleansing Gel, josta löytyy postaus täältä. Viimeistelen puhdistuksen vielä lempparillani; The Konjac Sponge Companyn konjac-sienellä, joka syväpuhdistaa ihon ja kuorii sitä kevyesti.Kuorinta

Kasvojen huolellista puhdistusta seuraa kasvojen kuorinta, jonka tykkään tehdä vähintään kerran viikossa. Neogen Gauze Peeling Green Tea -kuorintalaput ovat todella näppärä ja nopea tapa tehdä ihosta silkkisen sileä. Kuorinta auttaa ihoa pysymään heleänä, vähentää mustapäiden syntymistä ja saa meikin levittymään kauniimmin. (Postaus tuotteesta löytyy täältä.)


Kasvonaamiot

Kasvonaamio on parasta tehdä kuorinnan jälkeen, sillä tällöin naamion sisältämät aineet pääsevät vaikuttamaan iholla tehokkaammin, kun sen pinnalla ei ole kuolleista soluista muodostunutta kerrosta. Suosittelenkin aina kuorimaan ihon ennen naamioita :) Perusteellinen ihonhoitoni sisältää yleensä sekä puhdistavan että kosteuttavan naamion. Ensin levitän t-alueelle savi- tai mutapohjaista naamiota, joka imee puoleensa epäpuhtauksia ja liiallista talia. Tällä hetkellä käytössäni on blogin kautta saatu -417 Agile Purifying Mud Mask -naamio, josta löytyy postaus täältä. Muualle ihoon levitän puolestaan esimerkiksi TonyMoly SOS Care Painting Pack -naamiota, joka rauhoittaa ihoa eikä ole niin kuivattava (postaus täällä). Naamioita ei tule levittää silmänympärysiholle, joten niille laitan KOCOSTAR Princess Eye Patch -hydrogeelinaamiot, jotka kosteuttavat, kirkastavat ja rauhoittavat sy-ihoa (postaus täällä). Annan naamioiden vaikuttaa noin 15 minuuttia, jonka jälkeen huuhtelen ihon lämpimällä vedellä. Syväpuhdistuksen jälkeen iho tuntuu usein kaipaavan kosteutusta, joten tykkään laittaa iholle vielä 15 minuutin ajaksi kosteuttavan kangasnaamion. Kasvovesi

Naamioiden jälkeen iho käydään läpi kasvovedellä, jonka tehtävänä on kosteuttaa ihoa, tasapainottaa sen pH-arvoa ja auttaa muita tuotteita imeytymään iholle paremmin. Suosin alkoholittomia kasvovesiä, jotka eivät kuivata ihoa. Tällä hetkellä käytössäni on COSRX Galactomyces Alcohol-free -kasvovesi. 


Hoitonesteet

Seuraava askel ihonhoidossa ovat hoitonesteet. Nämä ovat tuotteita, jotka eivät ole kuuluneet ihonhoitooni kovinkaan pitkää aikaa, ja etsin yhä täydellisiä tuotteita omalle iholleni. Tuotteita kerrostaessa on hyvä muistaa, että ohuemmat koostumukset tulevat aina paksumpien alle. Hoitonesteet ovat yleensä koostumukseltaan vesimäisiä, joten ne tulevat aina seerumien ja voiteiden alle. Käytössäni on tällä hetkellä COSRX BHA Blackhead Power Liquid -hoitoneste mustapäille ja Etude House Moistfull Collagen Facial Toner -kasvovesi, jota käytän paksun koostumuksensa vuoksi hoitonesteen tavoin. COSRX:n salisyylihappohoitonesteestä on tulossa oma postauksensa, jossa kerron tarkemmin tuotteen käytöstä ja tehosta. Annan hoitonesteiden yleensä imeytyä hetken aikaa ennen seerumin laittamista. Silmänympäryksille käytän silloin tällöin The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG, joka lupaa vähentää silmien turvotusta ja tummia silmänalusia. Seerumi

Kuten ylempänä mainitsin, hoitoneste tulee paksumman koostumuksen omaavien tuotteiden alle, joten sen jälkeen levitän iholleni seerumin. Tarvitseeko iho sekä hoitonesteen että seerumin? Mielestäni se ei ole välttämätöntä, mutta koen seerumin imeytyvän iholle paremmin, kun sen alla on hoitoneste. Tätä selittää myös hyvin joskus netistä lukemani vertaus kuivasta vs. märästä rätistä. Tavallinen tiskirätti imee pöydälle kaatuneen juoman paremmin ollessaan märkä, kuin kuiva, ja sama pätee myös ihoon. Myös ihoa kosteuttava kasvovesi auttaa seerumia imeytymään paremmin, joten periaatteessa hoitonestettä ei silloin tarvitse. Tykkään kuitenkin kerrostaa monia eri tuotteita, joten hoitoneste on ja pysyy ;) Sekä seerumi että hoitoneste sisältävät suuret pitoisuudet hoitavia aineita, mutta seerumi sisältää yleensä niitä vielä enemmän. Seerumina käytössäni on tällä hetkellä blogin kautta saatu -417 Time Control Facial Active, mutta saa vinkata hyvistä sekaihon seerumeista :)


Kosteutus

Kosteutus on tietysti se, joka viimeistelee ihonhoidon ja lukitsee sinne laitetut tehoaineet allensa. Optimaalisinta olisi levittää iholle voidetta, joka sisältää emollientteja eli okklusoivia aineita. Ne muodostavat ihon pinnalle kalvon, joka estää kosteutta eli toisin sanoen juuri sinne levitettyjä raaka-aineita imeytymästä. Yleensä perinteiset kasvovoiteet ovat juuri tällaisia. Minulla on kuitenkin meneillään kokeilu, jossa levitän iholle iltaisin kosteusvoiteen sijasta 100 % jojobaöljyä. Teen jojobaöljystäkin oman postauksensa :) Silmänympärykset kosteutan Lidlistä ostamallani Cien-merkin paljon kehuja saaneella voiteella. Jos etsit tuhtia, hyvin kosteuttavaa sy-voidetta, kannattaa kokeilla sitä! :) Hinta on todella edullinen ja raaka-aineet siihen nähden todella kohdallaan!  Vartalonhoito suihkussa

Tykkään kerran viikossa kuoria ihon, jotta sen pinta pysyy pehmeänä ja sileänä. Tällä hetkellä käytössäni on mm. Organic Shop Raspberry Cream -vartalonkuorinta, joka samalla kosteuttaa ihoa kivasti (postaus täällä). Yhdistän tähän myös yleensä jalkojen sheivauksen. En yleensä panosta suihkusaippuoihin, sillä tykkään ihan marketeista löytyvistä tuotteista :) Pitkäaikainen lempparini on Palmolive Aroma Sensations Feel Glamorous Pampering Shower Gel. Huulten hoito

Tykkään samalla hemmotella myös huulten ihoa, joten kuorin ne Lush Sugarplum Fairy -sokerikuorinnalla ja levitän päälle kosteuttavaa Carmex-huulirasvaa. Simppeliä, mutta toimivaa :) Tarkoituksena olisi vielä jossain kohtaa koittaa myös huulten yönaamiota.


Vartalon kosteutus

Pyrin levittämään kosteusvoidetta joka päivä suihkun jälkeen, mutta erityisesti kuorinnan jälkeen iholle on ihana levittää paksu kerron vartalovoidetta. Yksi suosikeistani on Organic Shop Body Desserts Moroccan Orange -vartalovoide, joka tuoksuu ihanalta ja kosteuttaa ja ravitsee jopa kuivia jalkapohjia tehokkaasti (postaus täällä) Voide kannattaa muuten aina levittää heti suihkun jälkeen, jolloin iho on vielä aavistuksen kostea, joten voide imeytyy paremmin :)Hiustenhoito suihkussa

Pesen hiukseni Lushin ihanalla Honey I Washed My Hair -shampoopalalla, joka tuoksuu ihanan hunajaisen toffeiselta (postaus täällä). Hemmottelen hiuksiani myös vähintään kerran viikossa hiusnaamiolla, mutta useimmiten saatan käyttää sellaista jopa parikin kertaa viikossa :) Yksi suosikeistani on Maria Nila True Soft -naamio, joka tekee hiuksista pehmeät ja kiiltävät (postaus täällä).


Hiuksiin jätettävät tuotteet

Hiukseni ovat luonnostaan taipuisat ja laadultaan kuivat ja pörröiset. Tästä johtuen erilaiset hiuksiin jätettävät hoitotuotteet ovat minulle must! Molemmat kuvan tuotteet ovat uusia tuttavuuksia, sillä etsin jatkuvasti hiuksille parhaiten sopivia tuotteita. En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt sellaisia tuotteita, jotka pitäisivät hiukseni pitkään kosteutettuina ja pörröttöminä. Toki myös säällä on tähän suuri vaikutus ja etenkin sateisina päivinä tuntuu ettei mikään auta :D Tällä hetkellä suihkutan hiuksiini ensin Four Reasons Moisture Mist -suihketta ja sen jälkeen levitän niihin Kevin.Murphy Smooth.Again -voidetta. Tältä näyttää minun joka viikkoinen ihon ja hiusten hemmotteluhetki :) Suurin osa etenkin ihonhoidon vaiheista kuuluvat jokaiseen päivääni, mutta kuorinta ja naamiot ovat sellaisia 1-2 kertaa viikossa tapahtuvia hoitorutiineja :) Ainakin kerran viikossa on ihana tehdä perusteellinen hoito päästä varpaisiin, sillä se rentouttaa niin kehoa kuin mieltäkin 


Onko teillä samanlainen viikottainen hemmotteluhetki? Minkälaisia vaiheita se pitää sisällään? :)

8 kommenttia :

 1. Mä käytän päivittäin useita ihania tuotteita ja naamioitakin muistan laittaa kasvoille 2-3 kertaa viikossa. Mutta jostain syystä tiistaista on tullut mulle se päivä, kun otan pitkän suihkun, kuorin koko vartalon ja laitan naamion muhimaan hiuksiin. Sitä seuraa kropan hoitaminen öljyillä ja voiteilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin suurin osa noista tuotteista menee kasvoille joka päivä, mutta naamio ehkä noin 2 kertaa ja kuorinta kerran viikossa :) Voisin käyttää naamioita vaikka joka päivä, mutta se olisi jo vähän liikaa :D Hauska kuulla, että sulla "hoitopäivä" on tiistai! Mulla arkipäivät ovat sen verran hektisiä, että ihan tällaista täyshoitoa en ehtisi tekemään, mutta naamio saattaa tosin löytyä kasvoilta myös keskellä viikkoa :)

   Poista
 2. Mulla taitaa olla kasvojen iholla joka ilta hemmotteluhetki, kroppaa yleensä hoidan tehokkaammin aina perjantaisin, kun meillä on saunavuoro taloyhtiössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin menee joka ilta hoitonesteet ja seerumit iholle, mutta kuorinta ja naamiot ovat sellaisia 1-2 kertaa viikossa tapahtuvia hoitohetkiä :) Saunan kanssa samaan onkin kätevä yhdistää vartalonhuolto :)

   Poista
 3. Suurin piirtein joka ilta on jonkinlainen hemmotteluhetki ainakin kasvojen osalta. Kroppa jää vähemmälle huomiolle, koska en harrasta kroppakuorintoja ja voitelutkin ovat jääneet aika harvoihin kertoihin.
  Ihania korealaisia tuotteita näyttäisi olevan<3 Mulla on kans tuo Aqua Oleumin jojobaöljy<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihoa on ihana helliä joka ilta :) Mäkään en aina jaksaisi alkaa rasvaamaan ihoa, mutta yritän silti joka päivä sen tehdä. Rasvattu iho tuntuu niin ihanan pehmeältä :) Jojobaöljy vaikuttaa todella lupaavalta!

   Poista
 4. Sunnuntaisin pyrin mäkin hemmottelemaan koko kroppaa päästä varpaisiin :) Kasvonaamion pyrin laittamaan pari kertaa viikossa, mutta vähintään sitten silloin sunnuntaina, jos aiemmin en ole viikolla ehtinyt. Olipa kiva lukea sun kauneusrutiineista ja nähdä, mitä tuotteita sulla on tällä hetkellä käytössä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että varmasti monella muullakin juuri sunnuntai on se perinteinen hemmottelupäivä! :) Kiva kuulla, että pidit postauksesta! Olisi muuten kiva lukea, miltä sun päivittäinen ihonhoitorutiini näyttää :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017