18. lokakuuta 2017

Lumenen uusi SISU-puhdistusöljy


Puhdistusöljyt ja ihon kaksoispuhdistus ovat kuuluneet ihonhoitorutiiniini jo jonkin aikaa. Puhdistin monien vuosien ajan ihoni pelkästään yhdellä tuotteella huolimatta siitä, olinko käyttänyt meikkiä tai en. Monelle muullekin on varmaan tuttua se, että kasvovedellä kostutettuun vanuun jää aina vähän meikin rippeitä puhdistuksen jälkeen? Itse ajattelin pitkään, että kasvovesi puhdistaa iholta viimeiset meikin rippeet, vaikka tosiasiassa sillä on paljon tärkeämpiäkin funkioita eikä vanuun kuuluisi jäädä mitään ihonpuhdistuksen jälkeen. Kaksoispuhdistuksessa iholta puhdistetaan ensin meikit esimerkiksi juuri puhdistusöljyllä, joka nappaa tehokkasti iholta öljyliukoisenkin meikin. Tämän jälkeen onkin ihana ottaa käyttöön miedosti puhdistava tuote, jonka tehtävänä on puhdistaa itse iho. Eikä muuten jää enää vanuun mitään :)

Selailin hetki sitten eleven.fi-sivustoa uusien tuotteiden toivossa ja törmäsin sattumalta Lumenen uuteen tuotteeseen SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljyyn. Olen rakastunut korealaisen The Face Shopin kevyeen puhdistusöljyyn (löydät postauksen täältä), mutta päätin antaa suomalaiselle Lumenelle mahdollisuuden :)


Hinta: 22,70€ / 150 ml (eleven.fi)
Tuotelupaus: Puhdistusöljy lupaa poistaa epäpuhtaudet, meikin ja aurinkosuoja-aineet hellävaraisen tehokkaasti. Sen sanotaan vahvistavan ihon luonnollista suojakalvoa ja tekevän ihosta puhtaan, pehmeän ja joustavan tuntuisen. Se sisältää 91% luonnollisia raaka-aineita.
Raaka-aineita: Manteli-, kaura- ja avokadoöljy, sheavoi sekä mustaherukan, mustikan ja puolukan siemenöljyt.

Pakko tähän kohtaan sanoa, että huh mitä tahtia Lumenelta tipahtelee uusia tuotteita markkinoille! Mahtavaa, että he ovat uudistaneet konseptiaan ja kehittäneet uusia, innovatiivisia tuotteita :) Silti pakko ihmetellä, kun uusia tuotteita ja tuotelinjoja ilmestyy kauppoihin kuin sieniä sateella. Hassuinta on mielestäni se, että kukaan ei tunnu tietävän uutuuksista ennen lanseerausta, vaikka useimmiten monet brändit hehkuttavat uutuuksiaan jo hyvissä ajoin. Hienoa kuitenkin, että Lumene on ottanut rohkeasti mallia esimerkiksi korealaisista tuotteista :)


Raaka-aineet: Tuotteen pääraaka-aine on isopropyylipalmitaatti (Isopropyl Palmitate), joka on isopropyylialkoholin ja palmuöljyn esterimuoto. Sillä on samankaltaisia ominaisuuksia, kuin öljyillä, joten se toimii tuotteessa talia ja meikkiä irrottavana raaka-aineena. Joidenkin tutkimusten ja väittämien mukaan se olisi mahdollisesti komedogeeninen (eli ihoa tukkiva) raaka-aine, joten se ei välttämättä ole paras vaihtoehto akneihoisille. (Lähde ja viitatun tutkimuksen johdanto.) Toisena INCI-listalla komeilee manteliöljy (Prunus Amygdalus Dulcis Oil), jonka jälkeen listan keski- ja loppuosasta löytyvät muut luonnonöljyt. Tuotteen raaka-aineista 91% ovat luonnollista alkuperää. Hienoa, että tuotteessa on paljon luonnollisia öljyjä eikä esimerkiksi lainkaan mineraaliöljyä, kuten monissa muissa puhdistusöljyissä.

Koostumus & pakkaus: Puhdistusöljyn koostumus eroaa suosikkini The Face Shopin öljystä melkoisesti; se on enemmän ns. tavallisen öljyn kaltaista. Koostumus on paksumpaa ja värikin muistuttaa ihan esimerkiksi oliiviöljyä. The Face Shopin öljy taas on puolestaan jopa todella vesimäistä ja väritykseltään enemmän vaalean sameaa. Lumenen puhdistusöljy on pakattu mielestäni tyylikkääseen purkkiin, joka on pääväritykseltään suomalaisen havumetsän vihreä kuparisilla yksityiskohdilla. Pidän enemmän The Face Shopin putsarin pumppuannostelijasta, kuin Lumenen kuvan kaltaisesta (mikä tuon nimi on??) annostelijasta. Siitä on kuitenkin onneksi helppo annostella öljyä tippa kerrallaan, joten siinä mielessä pakkauksen annostelija on onnistunut. Nämä ovatkin vain makuasioita :)


Käyttö & pesuteho: Lumenen SISU-puhdistusöljy on koostumukseltaan täyteläistä ja se levittyy kasvoille pehmeästi. Sen levittäminen on työläämpää, kuin vesimäisen The Face Shop -puhdistusöljyn. Koen myös, että Lumenen öljyä tarvitsee käyttää kerralla pikkuisen enemmän. Se kuitenkin puhdistaa meikit (myös silmämeikin) tehokkaasti. Tuotteen käyttöohjeissa ei ole kielletty silmämeikin puhdistusta, mutta olisin silti varuillani, ettei tuotetta joudu silmiin, sillä se aiheuttaa pikkuisen kirvelyä. Öljy huuhtoutuu kasvoilta suht hyvin, mutta omalla rasvoittuvalla ihollani haluan ehdottomasti aina käyttää sen jälkeen toista puhdistustuotetta, jotta iholle ei jää öljyistä pintaa.

Mielestäni on mahtavaa, että Lumene toi markkinoille puhdistusöljyn, joka tuntuu sopivan kaikenlaisille ihotyypeille. Voisin kuvitella varsinkin kuivan ihon rakastuvan öljyn täyteläiseen koostumukseen :) On myös hienoa, että tuote sisältää yli 90% luonnollisia ainesosia.

Oletteko sattumoisin ehtineet jo kokeilla SISU-puhdistusöljyä? Mitä mieltä olette Lumenen tuoteuudistuksista? :)

10 kommenttia :

 1. Mun mielestä Lumenelta on tullut tuotteita ehkä liian tiuhaan tahtiin, että ainakin itse olen tippunut kelkasta jo aika päivää sitten. Tuotteita on hengästyttävän paljon. Sisu-puhdistusöljyä en ole testannut, koska minulla on puhdistusöljyjä jo käytössä ja uusia jonossa;) Kokemukseni mukaan korealaiset öljyt ovat ohuempia ja suorastaan vesimäistä verrattuna joihinkin muihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heillä ei tunnu olevan mitään selkeyttä lanseerausten kanssa, kun niitä tippuu ulos jatkuvasti. Brändin vahventaminen uusilla tuotteilla on hieno asia, mutta luulisi että strategisempi tuotteiden lanseeraus olisi järkevämpää, kuin tiputella niitä vähän väliä :)

   Poista
 2. Kiva, että Lumene on ottanut puhdistusöljyn valikoimiinsa, koska nythän semmoinen on puuttunut markettipuolelta Lorkun lopettaessa öljynsä valmistuksen. Harmi vaan, että tällä on noinkin korkea hinta :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Käytin yhden pullon sitä Lorkun öljyä ja olin harmissani, että sen valmistus lopetettiin :/ Lumenen öljyllä on toki korkeampi hinta, mutta se on luonnollisten raaka-aineidensa puolesta paljon parempi, kuin Lorkun mineraalipitoinen öljy. Luulisin tuotteen myös kestävän melko pitkään :)

   Poista
 3. Tän voisin kyllä ostaa testiin, sillä oon jo pitkään halunnut testata jotain puhdistusöljyä :) Mietin koko postausta lukiessa, että mitenhän tää mahtaisi mun kuivalle iholle sopia, mutta kiva kun olit tossa lopussa maininnut, että uskoisit tän olevan hyvä kuivaihoisellekin!

  Lumenelta on tosiaan tullut vähän turhankin tiuhaan tahtiin uusia tuotteita enkä itse ainakaan pysy niiden perässä enää. Jotenkin tää koko uudistus ja just se, että uusia tuotteita ja kokonaisia tuotelinjoja tulee näin tiheästi, on saanut mut jopa vähän etääntymään koko merkistä. Vaikee selittää, mitä tolla meinaan, mutta jotenkin ei ehkä enää jaksa edes kiinnostaa niin paljon, kun en pysy perässä näiden uutuuksien kanssa. Mutta onneksi muista blogeista saa lukea hyviä tuotevinkkauksia Lumenen uutuuksista, ja tää öljy lähtee ehdottomasti testiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuiva ihohan rakastaa erilaisia öljyjä, joten varmasti sun iho tykkäisi myös tästä! :)

   Mulla on ihan täysin samat fiilikset! Mua jossain määrin jopa turhauttaa, kun en pysy uutuuksien perässä.

   Poista
 4. Jos tämä tuoksuu yhtä hyvälle kuin muut Sisu-tuotteet, niin tätä voisi joskus testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu jäikin näköjään mainitsematta, mutta se on hyvin sellainen metsämäinen :D Ei mun lemppari, mutta ymmärrän miksi jotkut pitävät siitä :)

   Poista
 5. Tää on ihana, ja mahtavaa lukea tällainen raaka-aineisiin kunnolla perehtynyt arvostelu :) Mulle ei esim. tuo pääraaka-aine olisi sanonut mitään :D Mutta ostin ihan sillä perusteella, kun ei sisältänyt mineraaliöljyä. Tää on mun mielestä tietyllä tavalla kevyttä ( verrattuna aiempiin puhdistusöljyihini ) ja vaatii tosiaakin aika määrän että tän saa kunnolla kasvoille levitettyä. Ja silmissä kirvelee :P Mutta muuten tykkään tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! :) Yritän aina perehtyä myös tuotteen raaka-aineisiin, jotta opin samalla itse niistä lisää :)

   Mäkin tykkään siitä, että tämä on mineraaliöljytön, vaikka se toisaalta toimiikin ihan hyvin meikinpoistossa. Kivempi kuitenkin, kun on luonnollisia öljyjä :) Mullakin kirvelee silmissä ja joutuu huuhtelemaan aika pitkään, mutta tykkään silti!

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017