8. lokakuuta 2017

IN & OUT pt. 2

Kirjoittelin maaliskuussa ensimmäisen osan IN & OUT -postaussarjaani ja tänään olisi vuorossa sen toinen osa :) Näissä postauksissa käyn läpi valloillaan olevia kauneustrendejä tai pinnalla olevia meikkaamiseen, hiustenlaittoon tai muuten kauneuteen liittyviä asioita, jotka ovat erityisesti mieleeni ja toisaalta sitten myös niitä juttuja, jotka eivät ihan kolahda minuun. Kommentoikaa, mitä mieltä te olette näistä kohdista :)

Pieni disclaimer: En halua mielipiteilläni loukata ketään, vaan nämä ovat nimenomaan minun mielipiteitäni. Jokainen saa olla juuri sellainen ja tehdä juuri niitä juttuja, mistä tykkää. Tähän olen vain listannut asioita, joista tykkään tai en tykkää itselläni. Kaikki jutut eivät toimi kaikilla :)

IN

Luonnollinen meikki

Mielestäni kevyt, ehostettu meikki on tällä hetkellä todella IN ja jos merkit pitävät paikkansa, on trendi tulossa myös vahvemmin pinnalle tulevien vuosien aikana :) Rakastan myös vahvasti meikattua ulkonäköä, mutta totta puhuakseni, arkinen lookini on ollut viime aikoina todella simppeli; panostan meikkipohjaan, mutta kulmat, silmät ja huulet ovat saaneet osakseen vain kevyesti meikkiä. Olen aamuisin vähän hätähousu, joten tällainen luonnollisuuden ja omien piirteiden korostaminen sopivat minulle paremmin kuin hyvin :)
Luonnollinen hiustenväri

Viimeksi tekemälläni IN & OUT -postauksella ihastelin ja haaveilin tummasta violetin-punaisesta tukasta, mutta mieli on muuttunut puolessa vuodessa. Kesän aikana aloin haaveilemaan hiusväristä, joka lähentelisi omaa vaaleahkoa väriäni. Vaalea tyvi pukkaa todella nopeasti esiin tummaksi värjätyistä hiuksistani, joten haluaisin päästä eroon jatkuvasta värjäilystä. Hiukseni ovat muutenkin ohentuneet vuosien varrella, joten tekisi varmasti hyvää, jos saisi pidettyä värjäisvälin pidempänä :)


Dose of Colours DESI x KATY

Tämän hetken himotuimpien tuotteiden listalle pääsevät juuri myyntiin tulleet Dose of Colours DESI x KATY -kokoelman tuotteet. Jos joku ei tiedä, niin Desi Perkins on yksi YouTuben seuratuimpia kauneusguruja ja hän on yksi ensimmäisiä, joita myös minä aloin seuraamaan. Katy taas on LustreLux-kanavaa pitävä kauneusguru, jota olen myös seurannut jo pidempään. Molemmilta saa hullusti inspiraatiota omiin meikkailuihin ♥ Kokoelma on ensinnäkin törkeän hieno glitterisine pakkauksineen, mutta tuotteet myös vaikuttavat hyviltä. Luomiväripaletti ja huulikiilto ovat erityisesti kiikarissani :)


(linkki)
Halloween-meikit

Halloween on kohta täällä! Olen parin viimeisen vuoden aikana ollut halloweenista innoissani ja aloin jo nytkin heti lokakuun ensimmäisenä päivänä miettimään mahdollista lookiani, vaikka ei ole edes juhlia tiedossa :D En ole mikään supertaitava meikkaaja tai maskeeraaja, mutta halloweenina on kiva kokeilla uusia tekniikoita ja käyttää uusia tuotteita ja värejä. Kertoilkaa, minkälaisia halloween-suunnitelmia teillä on! Kuinka moni aikoo olla It-elokuvan Pennywise? :D Minulla on muutamia suunnitelmia lookin suhteen, mutta olisi tietysti kiva olla jotkut juhlatkin. Tai sitten meikkailen vain omaksi ilokseni :D

OUT


Sateenkaarihiukset

Tämä trendi oli pinnalla enemmänkin kesällä, mutta sateenkaarihiuksia on näkynyt netissä myös viime aikoina. Tämä on sellainen trendi, joka on mielestäni tavallaan tosi cool, mutta en voisi kuvitella itseäni tuon värisissä hiuksissa. Sopii räväköille persoonille :) Mietin tätä myös käytännön kannalta ja valitettavasti hiukset eivät taida pysyä noin kirkkaina, kuin ensimmäiseen pesuun asti.


Hennatatuoinnit

Hennatatuoinnit ovat olleet jo pidempään pinnalla, ja vaikka ne monesti näyttävätkin hienoilta, pääsivät ne OUT-listalle enemmänkin haittojensa vuoksi. Hennatatuointi saattaa vaikuttaa kivalta tavalta ottaa väliaikainen tatuointi, joka lähtee ajan kanssa. Tosiasiassa sellaisen ottamista kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan. Mustan hennatatuoinnin sisältämä väriaine, parafenyleenidiamiini (PPD), lisää riskiä herkistyä hiustenvärjäykselle. PPD on myös hiusväreissä käytetty väriaine, jota laitetaan hennatatuointia ottaessa suoraan iholle jopa suurina pitoisuuksina. Hennatatuoinnin ottaja saattaakin herkistyä välittömästi tai vasta jonkin ajan kuluttua niin, että hiustenvärjäys PPD:tä sisältävillä hiusväreillä (tummat värit) saa aikaan voimakkaan allergisen reaktion. Kannattaa siis todellakin pohtia, onko väliaikaisen hennatatuoinnin otto sen riskin arvoista.
EDIT 10.10. // Kiitos Nellalle korjauksesta :) eli pienenä selvennyksenä mainittakoot, että Suomessa käytetään enemmänkin luonnonhennaa, joka on väriltään punaruskeaa. Sen käyttö on turvallista eikä se sisällä mainitsemaani PPD:tä. Mustaan hennaan törmääkin useimmiten ulkomailla.


Tekopisamat

Yksi niistä trendeistä, jotka eivät kolahda minuun, on tekopisamat. Tänä vuonna yhtenä trendinä on ollut luoda itselleen "pisamat" meikin avulla. Luonnostaan pisamat ovat minusta kauniit, mutta tekopisamat näyttävät monella todella luonnottomalta. Olen nähnyt myös hyvin meikattuja pisamia, mutta esimerkiksi laittamastani kuvasta näkee selvästi, ettei pisamat ole luonnolliset :D Trendi toimii joillakin, mutta minulla ne eivät toimisi.


Huulien täyttö

Keneltäkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta huulitäytteiden suosion lisääntyminen. Tuntuu, että nykyään jo todella nuoret haaveilevat Kylie Jennerin muhkeista huulista ja ottavat huuliinsa täytettä. Muutenkin oman kehon muokkaus on enemmän pinnalla kuin koskaan. Otin huulien täytön mukaan OUT-listaani, sillä mielestäni monet menevät sen kanssa liian pitkälle. Olen kuullut sanottavan, että "nälkä kasvaa syödessä" pätee myös tähän ja monet sokeutuvat huuliensa koolle ja ottavat näin ollen täytettä jatkuvasti lisää. Pieni, luonnollinen huulten kohotus voidaan toteuttaa myös luonnollisen ja kivan näköisesti, mutta monesti tehdyn operaation huomaa jo kaukaa. Eniten minua häiritsee niissä se, jos huulen yläpuolinenkin iho turpoaa. Vaikea selittää, mutta siitä huomaa mielestäni helposti, jos jonkun huulia on täytetty. Liiallinen huulien muokkaus muuttaa myös helposti radikaalisti kasvojen mittasuhteita, joten ihmisen ulkonäkökin muuttuu paljon. Luonnollisesti ja kevyesti tehtynä huulet voivat näyttää kivoilta, mutta liikaa täytetyt eivät miellytä minun silmääni :)

Mitä mieltä olet mainituista kohdista? Minkälainen suhtautuminen sinulla on esimerkiksi huulien täyttämiseen? 

8 kommenttia :

 1. Hennatatuointeja en itsekään kokeilisi kaikkien riskien takia. Näin vasta uutisen, jossa lapselle oli jäänyt todella pahat jäljet hennasta. Se voi olla hauska idea lomalla, mutta kaikki eivät tiedä haitoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin muuten myös sen saman jutun. Oli todella pahat jäljet! Niinhän se juuri on, että monet eivät tiedä riskejä :/

   Poista
 2. Olen sun kanssa monesta samaa mieltä, varsinkin out-puolesta. Hennatautoinnit ja huulien täyttö on riskihomaa, eikä ne näytä edes hyvältä juuri kellään. Tekopisamat on aika koomisen näköiset, koska niistä yleensä heti huomaa, että ne on feikit.
  Halloween-meikkejä on kiva seurata Youtubesta. Mun suosikki tällä erää on RawBeautyKristi, jolla on myös tämä Pennywise-hahmo, joka on tosin mulle ihan uusi juttu. En ole kyseistä leffaa nähnyt. Kristin videon on ihan riittävän creepy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kurkata hänen kanavansa, kun ei ole tuttu! :) Kävin katsomassa kyseisen leffan ja päättelin, että tänä vuonna varmaan suurin osa maalaa kasvonsa Pennywisen mukaan :D Itse leffa oli ehkä vähän pettymys, vaikka harvoin kauhuleffat kovin hyviä onkaan.

   Poista
 3. Hennatatuoinnit jätän mäkin muille, niistä on kuullut niin paljon niitä "kauhutarinoita", ettei todellakaan tee mieli sellaista hankkia :D Koskakohan mä oppisin meikkaamaan itseni luonnollisesti? Tai siis toki se onnistuu, mutta ei ilman sitä fiilistä, että peilistä mua tuijottaa joku älyttömän tyhmän ja/tai kipeän näköinen ihminen :'D Pitäisi varmaan vaan koittaa, mutta ei se niin helppoa oo, kun vuosiakaudet on menty kissarajausten kanssa oikeastaan päivittäin ja siihen lookiin on ehtinyt niin tottua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toisaalta haluaisin meikata arkena vahvemmin, mutta en vaan jaksa nousta sitä varten aikaisemmin :D Tykkäisin myös tehdä pienet kissarajaukset vaikka joka päivä, mutta tekniikka ei ole niin harjaantunut, että rajaukset menis putkeen joka kerta. Ala siinä sitten aamun kiireessä niitä korjailemaan :D

   Poista
 4. Itseasiassa Suomessa taidetaan käyttää hennatatuoinneissa enemmän luonnonhennaa, joka ei ole samalla tavalla allergisoiva tai vaikuta hiusten värjäämiseen. Siinä jälki on vain punaruskeaa eikä mustaa. Kyllä nuo mustan hennan haitat ovat ainakin hyvien hennatatuointien tekijöillä hyvin tiedossa :)

  Muuten olen samoilla linjoilla sun kanssa näistä trendeistä. Huulien täyttövillitystä en ole tajunnut ollenkaan, vaikuttaa vaan turhalta infektioriskiltä ym. + turhan kivuliaalta eikä edes näytä kivalta. Tekopisamat ovat vähän huvittaneet, kun kyllä niistä lähes aina näkee että ovat feikkejä. Luonnollinen hiusväritrendi on kiva ja itsekin olen sitten nyt niin trendikäs, kun olen parin viime vuoden aikana katkaissut blondauskierteen ja nyt on ihan latvoja lukuunottamatta jo oma väri päässä. Ihanan helppoa, kun ei tarvitse värjätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos selvennyksestä Nella! :) Varoitukseni koskeekin sitten lähinnä ulkomailla tehtyjä mustia hennatatuointeja. Korjaankin sen tuohon tekstiin.

   Olisi niin ihanaa, kun pääsisi lähelle omaa hiustenväriä eikä tarvitsisi jatkuvasti värjäillä tyvikasvua. Hiljaa kuitenkin hyvä tulee ja oon onneksi saanut hiukset melko vaaleiksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017