4. toukokuuta 2017

M.E.D - Mikä on paras määrä meikkiä?


Meikkaamisesta on tullut viimeisten vuosien aikana entistä tärkeämpi osa naisten (ja miesten) arkipäiväistä elämää ja siihen panostetaan paljon enemmän kuin ennen. En minä ylä- tai ala-asteikäisenä kiinnittänyt huomiota kulmakarvojen meikkaamiseen tai himoinnut omistavani kymmenittäin erilaisia meikkipaletteja. Ei puhuttu varjostuksista ja korostuksista tai hehkutettu meikkimaailman taivasta Sephoraa. Aloin meikkaamaan jo ala-asteella, mutta meikkamiseni oli hyvin basic-tasolla; meikkivoide levitettiin sormin, kulmakarvoja siistittiin vain nyppimällä ja ripsiin laitettiin ripsiväriä. Silloin tällöin taisin käyttää luomivärejä ja poskipunaa, mutta siihen se jäi.

Sosiaalisen median räjähdysmäinen kasvu on selkeästi lisännyt ihmisten kiinnostusta meikkaamista kohtaan, sillä tietoa on paremmin saatavilla. Somen ansiosta erilaiset meikkitrendit leviävät ympäri maailmaa nopeasti ja nykyään kuka tahansa voi opetella meikkaamaan ammattimaisesti esimerkiksi YouTube-videoita katselemalla. Välillä jopa mietin katkerana, kuinka olisin ylä-asteikäisenä todellakin kaivannut ohjeita, kuinka kulmakarvat kannattaisi nyppiä oikein tai kuinka valita pohjasävyltään oikea meikkivoide, mutta ei sellaista tietoa ollut samalla tavalla saatavilla.

Varjostaminen ja korostaminen on hyvä esimerkki muuttuneista meikkitottumuksista, silä ennen ne olivat vain drag queenien tapa saada kasvojen kaikki muodot näkymään teatterin perimmäisellekin riville asti, mutta nykyään monet tekevät sitä osana jokapäiväistä meikkiään. On myös syntynyt kaikkien tuntema Instagram-meikki, jossa sääntönä tuntuu olevan more is more; paksu ja peittävä meikkipohja, tummat ja skarpit kulmat, tummat ja selkeät varjostukset, kuuhun asti loistavat korostukset ja kissamaiset eyeliner, unohtamatta paksuja irtoripsiä. 



Mikä ihmeen M.E.D?
Seuraan YouTubessa kauneusguru Wayne Gossia, joka teki hetki sitten videon "The M.E.D Technique - And Will You Follow It?". Se laittoi minut ajattelemaan nykypäivän meikkitottumuksia yleisellä tasolla, mutta myös omalla kohdallani. Vaikka tuossa alkuun puhuinkin Insta-meikistä ja muuttuneista meikkitottumuksista, ollaan mielestäni pikkuhiljaa menossa luonnollisempaan suuntaan. Kulmakarvatrendi on muun muassa alkanut muuttua selkeästi kevyemmäksi ja luonnollisemmaksi. Aloin videon kautta pohtimaan muuttuneita meikkitottumuksia, vaikka siinä ei niitä käsitelläkään, sillä onhan meikkaamiseen käytetty aika ja tuotteiden määrä kasvaneet aivan hurjasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. 

M.E.D tulee sanoista Minimum Effective Dose, jolla tarkoitetaan siis tönkösti suomennettuna minimaalisinta tehokasta määrää eli pienimmällä mahdollisella määrällä saavutettua parasta lopputulosta. Wayne Gossin sanoin tämä pätee myös muuhun elämään, mutta keskitytään tässä vain kosmetiikkaan. Hän heitti ilmoille kysymyksen: Jos saat peitettyä kasvosi yhdellä pumppauksella meikkivoidetta, miksi käytät silti kaksi pumppausta? Käyttämällä minimaalisimman tarvittavan määrän, saat parhaimman lopputuloksen. Yksinkertaista! Syy miksi halusin kirjoittaa aiheesta on se, että olen itse käyttänyt tekniikkaa jo jonkin aikaa ja miettinyt jo pitkään, miksi jotkut käyttävät liikaa meikkiä. Tiedän liikkuvani vaarallisilla vesillä, joten pieni disclaimer on paikallaan. Kertoessani teille aiheesta, en missään nimessä käske teidän tekemään samalla tavalla. Jokainen meikatkoon juuri niin kuin haluaa välittämättä muiden mielipiteistä. Haluan ainoastaan tuoda esille toisenlaisen näkökulman, ja säästäähän siinä pitkän pennin, jos esimerkiksi puolittaa käyttämiensä tuotteiden määrän ;)



En missään nimessä tarkoita postauksellani, että muuttuneet meikkitottumukset olisivat huono asia, vaan se on todella hieno juttu! Minusta on aivan kamalaa katsoa vanhoja kuvia pitkälti juuri sen takia, että kulmakarvani olivat hirveät ja meikkini muutenkin huonosti tehty. Nykyään nuoret osaavat jo paljon nuorempana meikata ns. oikein :) Rakastan meikkaamista ja minusta on ihanaa ostella uusia tuotteita ja seurata trendejä. Minusta on myös ihanaa panostaa meikkiin käyttämällä useita tuotteita kasvoilla. Käytetyn yksittäisen meikkituotteen määrässä olen kuitenkin samaa mieltä Wayne Gossin kanssa - Vähemmän on enemmän! :)

Mitä mieltä sinä olet aiheesta? Koetko käyttäväsi meikkituotteita pienimmän tarvittavan määrän?

4 kommenttia :

 1. Musta tuntuun, että käytän yhä enemmän meikkejä (ja kosmetiikkaa) ja tahti sen kun kasvaa. Niin kuin totesit, nykyisin on tarjolla todella paljon virikkeitä meikkaamiseen (kosmetiikkaan ylipäätään) liittyen somen kautta aivan toisin kuin kivikaudella, jolloin itse olin nuori. Harmittaa tosinaan vietävästi, ettei silloin ollut näin paljon kaikkea kivaa meikkirintamalla kuin nyt on. Olen meikannut myös hyvin nuoresta, mutta nyt vasta vanhemmilla päivillä kosmetiikka on avautunut ihan uudella tavalla. Tarjonta on laajaa ja monipuolista. En voisi tällä hetkellä ryhtyväni esim. konmarittamaan meikkien suhteen, vaan nautin nyt kyllä täysin siemauksin meikkaamisesta pitkän kaavan mukaan ja runsaskätisesti, ja joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, käytettyjen tuotteiden määrä on varmasti vähintäänkin tuplaantunut ihan tässä muutaman vuoden sisään. Minäkin nautin siitä, että nykyään on niin paljon ihania tuotteita, joita läträtä iholle :)

   On kuitenkin välillä suorastaan pöyristyttävää katsoa esim. Youtubesta meikkivideoita, kun he saattavat laittaa kasvoille jopa kolme pumppausta meikkivoidetta! Mietin aina itsekseni, kuinka pakkeloiduilta heidän kasvonsa varmasti näyttävät luonnossa. Toisaalta he myös saavat paljon meikkejä ilmaiseksi, joten heidän ei ehkä samalla tavalla tarvitse miettiä tuotteiden kulutusta.

   Poista
  2. Meikkivoiteesta samaa mieltä. Myös peiteainetta tubettaret vetävät kolmiona silmien alle aivan järjettömät määrät, ja päälle vielä tuhti puuterointi;) Mahtaa näyttää läheltä katsottuna aika pakkeliselta myös silmänaluset;)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017