24. marraskuuta 2016

Edullinen & tehokas öljyputsariOlen muutaman kerran blogissa maininnut luottavani ihon kaksoispuhdistukseen, sillä paksua pakkelikerrosta ei mielestäni saa muutoin kunnolla pois, jos sen lisäksi haluaa vielä oikeasti puhdistaa ihon. Koen, että meikit saa pois kyllä yhdelläkin puhdistuskerralla, mutta minulle se ei vielä riitä, vaan haluan puhdistaa myös ihon. Käytin pitkään misellivettä, ja teinkin jokunen aika sitten postauksen ihonhoitorutiinistani (klick). Kaverini suosituksesta päätin kuitenkin ostaa testiin L'Oréal Paris Sublime Glow Sensational Cleansing Oil -puhdistusöljyn, jonka hinta oli tuolloin alennettuna vain 5€.Ihastuin tuotteeseen jo ensimmäisellä käyttökerralla, sillä se poisti myös silmämeikit hetkessä eikä jättänyt kasvoja yhtään rasvaisen tuntuisiksi. Se on varmasti monella juuri syy olla ostamatta öljyisiä ihonhoitotuotteita, kun pelkäävät naaman jäävän rasvaiseksi ja kiiltäväksi. Tämä tuote kuitenkin lähtee iholta helposti pois vedellä. Öljyputsarin jälkeen käyn kasvot vielä läpi ns. tavallisella puhdistustuotteella ja konjac-sienellä, mutta siitä enemmän tuossa aikaisemmin linkkaamassani postauksessa. Käytän öljyä pari pumppausta koko kasvoille ja pyörittelen sen avulla pois kaiken meikin. Öljy hierotaan kuivin sormin kuivalle iholle, sillä joutuessaan kosketuksiin veden kanssa, se muuttuu jännästi maitomaiseksi. Ja mainittakoon tässä kohtaa, että ihoni on t-alueelta rasvoittuva ja poskista ns. normaali.Tuotteen puhdistavana öljynä on mineraaliöljy, jota saadaan tislaamalla raakaöljyä. Monet kammoksuvat sitä, sillä ajattelevat sen olevan samaa ainetta, jota käytetään esim. moottoriöljyssä. On kuitenkin olemassa eritasoisia mineraaliöljyjä, joten kosmetiikkatuotteissa, lääketieteessä, biokemiassa ja autoteollisuudessa käytetyt öljyt eroavat toisistaan. Kosmetiikkatuotteissa käytettävä mineraaliöljy on pitkästi jalostettua, eikä todellakaan samanlaista kuin muut mineraaliöljyt.

Mineraaliöljyä käytetään paljon, koska se on edullista, sitä on laajasti saatavilla, se ei aiheuta juurikaan ihoärsytyksiä ja se on tehokas emollientti. Se kosteuttaa ihoa tekemällä sen pinnalle kalvon, joka estää kosteutta haihtumasta. Puhdistusöljyssä sen tehtävä on kuitenkin nimenomaan liuottaa kasvoilta pois rasvaliukoinen meikki.

Vaikka mineraaliöljyä en henkilökohtaisesti kartakaan, haluaisin silti kokeilla muitakin vaihtoehtoja. Minua houkuttelisi muun muassa kokeilla pelkkää jojobaöljyä, sillä olen kuullut sillä olevan monia hyviä ominaisuuksia juuri rasvoittuvan ja epäpuhtaan ihon hoidossa :)

Onko tuote sinulle tuttu? Käytätkö kenties jotain muuta öljyputsaria? :)

4 kommenttia :

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta ja hyvältä tuotteelta :) Mä en ole itse asiassa koskaan tainnut käyttäää mitään öljyputsaria, mutta täytyy ehdottomasti pitää tollaset jatkossa mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ihmeessä joskus testiin! Lähtee hyvin kaikki meikki kasvoilta ja iho jää jopa osittain samettiseksi tämän jälkeen :)

   Poista
 2. Mä en paljon muita käytäkään kuin öljypuhdistuksia :D. Tuttuja ovat esim. Jurliquen, So`Bio Eticin, Cattier Parisin ja Cimen öljyt, mutta myös tätä Lorealia olen testannut vuosia sitten :). Ei ole oikeastaan huonoja kokemuksia mistään öljyputsarista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sähän oot ehtinyt testailla jo montaa! :D Jojobaöljy tosiaan houkuttelisi, mutta miksei sitä voisi jonkun muun brändin öljyputsariakin testata :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017