12. heinäkuuta 2016

Apu sivellinten pesuun halvalla Ikeasta!

IMG_0495

Ahkerana meikkaajana on kuitenkin pakko myöntää, että siveltimien puhdistaminen on asia, jota tuppaan venyttämään vähän liiankin paljon. Suositeltavaahan olis, että meikkipohjaan käytetyt siveltimet pesisi kerran viikossa ja silmämeikkiin käytetyt siveltimet vähintään kerran kuussa. Beautyblenderit ja muut meikkisienethän olisi hyvä pestä joka käytön jälkeen, mutta mä käytän helposti viikonkin sitä pesemättä kertaakaan, hups...


Markkinoillehan on ilmestynyt paljon erilaisia siveltimen pesua helpottavia apuväleitä, kuten erilaisia mattoja ja hansikkaita sekä jopa koneita, joihin siveltimet asetetaan. Joku aika sitten törmäsin taas yhteen beauty hackiin, jossa hinnakkaampien vaihtoehtojen sijasta apu siveltimien pesuun löytyikin keittiön kaapista! Oottekin varmaan jo huomanneet mun tykkäävän kaikista elämää helpottavista kauneusnikseistä, joten olihan tätäkin pakko testata :D

IMG_0497


Eli ei muuta kuin auton nokka kohti Ikeaa ja sieltä metsästämään 2,99€ maksavaa STINN-patakinnasta! Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Sigman matto maksaa $32... Siveltimien pesussa mua ärsyttää paljon se, että kädet kuivuu vedestä ja pesuaineesta, joten kinnas on ollut apu siihenkin. Edullisuutensa lisäksi patakinnas siis suojaa käsiä ja mielestäni nopeuttaa puhdistusprosessia. Me likes! 


IMG_0496


Jossain vaiheessa käytin puhdistamiseen ihan vain perusshampoota, mutta nykyään tykkään käyttää vauvoille tarkoitettua, hellävaraisempaa baby shampoota. Tämä Natusanin Mild Care Shampoo kustantaa vain pari euroa ja puhdistaa siveltimet niitä liikaa kuivattamatta. 


IMG_0498


Normaalisti suoritan pesun tietysti vessassa, mutta kehnon valaistuksen puolesta otin kuvat olohuoneessa, ja ihme ja kumma, säästyin jopa sotkulta :D Homma lähtee käyntiin puhdistettavan siveltimen kastelemisella, jonka jälkeen puristan shampoota tipan käsineelle (yksi tippa riittää mainiosti pienempien siveltimien pesemiseen!). 


IMG_0500


Tämän jälkeen teen edestakaista liikettä, jotta pesuaine alkaa vaahdota ja siveltimestä irtoaa meikki. Toisinaan teen myös varovasti pyörivää liikettä kunnollisen puhdistuksen takaamiseksi. Suosittelen olemaan tämän kanssa hellävarainen, ettei vahingoita siveltimiään. Noissa kunnollisissa pesualustoissa- ja käsineissä on ideana se, että niissä on useita erilaisia pintoja (löytyy nystyjä, aaltoja, ristikoita ja vaikka mitä) erilaisten siveltimien puhdistamiseen. Ikean patakäsineen huono puoli onkin se, että se sisältää vain yhdenlaista kuviota ja näin ollen pienten siveltimien puhdistaminen sen avulla on haastavampaa. Isompiin siveltimiin se kuitenkin käy mainiosti :) 


IMG_0501

Lopuksi huuhtelen siveltimen ja alustan vielä lämpimällä vedellä sekä puristan hellästi siveltimestä ylimääräiset vedet ja asetan sen vaakatasossa kuivumaan pienen pyyhkeen päälle. Oon huomannut, että mun tulee pestyä siveltimiä useammin tämän ansiosta, joten voin lämpimästi suositella tämän kokeilemista :) 


Onko täällä muita, jotka eivät tykkää siveltimien pesemisestä? Käyttääkö joku muu patakäsinettä apunaan? :) 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017