9. kesäkuuta 2016

Suosikkikombo ihonpuhdistuksessa

Oon huolehtinut mun ihosta oikeastaan siitä asti, kun aloin meikkaamaan, mutta vasta parin viime vuoden aikana olen tosissani alkanut miettimään miten ihoani hoidan. Nuorempana menin helposti nukkumaan meikit kasvoilla, mutta nykyään mun täytyy olla todella todella väsynyt, että jätän kasvot putsaamatta. Ihon puhdistaminen on myös oikeasti ihanaa, vaikka usein sitä ei millään jaksaisikaan tehdä :D 

Mun iho on jotakin normaalin ja sekaihon väliltä. Poskien iho on selkeästi ns. normaalia, sillä se ei kuivu tai kiiltele ja näppyjä niihin tulee harvakseltaan. T-alueelle tulee jonkin verran näppyjä ja iho alkaa kiillellä päivän mittaan. Mun iho ei ole juuri koskaan kuiva, ehkä joskus talvisin kun on kovat pakkaset. Näiden tuntomerkkien perusteella luokittelen ihoni normaaliksi/sekaihoksi. 
Pienen pohjustuksen saattelemana esittelenkin teille kolme suosikkituotettani jokailtaiseen ihonpuhdistukseen! Tällä kombolla on menty jo muutama kuukausi eikä mulla ole tarvetta vaihtaa sitä, koska iho voi hyvin :)

1. Herbina Energy Boost -misellivesi
2. Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit Cream Wash -puhdistusvoide
3. The Konjac Sponge Company Bamboo Charcoal -konjac-sieni

IMG_9992

Olen vahvasti sitä mieltä, että ihon kaksoispuhdistus on kaiken a ja o! Kaksoispuhdistuksessa iho puhdistetaan kahteen kertaan kahdella eri tuotteella. Ensimmäisen puhdistuksen aikana iholta poistetaan meikki ja lika ja toisella kerralla puhdistetaan iho. Jos ei käytä meikkiä, luulisin yhden puhdistuskerran riittävän. Oon myös sitä mieltä, että on parempi puhdistaa kasvot kahteen kertaan miedoilla tuotteilla kuin yhdellä vahvalla tuotteella. 

Misellivedet sopii hyvin kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen, jossa iholta poistetaan meikit. Misellivedellä on nopea pyyhkäistä kasvot, jolloin puhdistukseen ei kulu tuhottomasti aikaa. Ihonpuhdistuksessa koen tärkeäksi nopeuden, mutta kuitenkin hyvän, puhtaan lopputuloksen.
Tämä on jo toinen purkkini tätä Herbinan misellivettä, sillä se tuoksuu ihanan raikkaan appelsiiniselta ja ajaa asiansa puhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa! :) Käytän tätä myös aamuisin, jolloin en tee kasvoille muuta pesua. Plussaa myös kotimaisuudesta ja edullisesta hinnasta!

Mitä misellivesi on? Lyhyesti sanottuna misellit on pienen pieniä lipidien muodostamia pallomaisia rakenteita, jotka vetävät puoleensa ja kätkevät sisäänsä rasvaliukoista likaa. Misellivedet voidaan luokitella jonnekin puhdistustuotteen ja kasvoveden väliin eli ne puhdistavat paremmin kuin kasvovedet, mutta eivät kuitenkaan puhdistustuotteen veroisesti.

IMG_9985

Kun suurin osa meikistä on pyyhitty miselliveteen kastetulla vanulla, siirryn itse ihonpuhdistukseen. Pitkään suosin pumppupulloissa olevia vaahtomaisia putsareita, sillä tykkään niiden koostumuksesta. Mutta koska välillä on hyvä kokeilla jotain muuta, halusin testata sulfaatitonta vaihtoehtoa (sulfaateista tulossa postausta lähiaikoina!). Pääsääntöisesti tuotteet, jotka eivät vaahtoudu eivät sisällä sulfaatteja. Kokeiluun päätyi Neutrogenan puhdistusvoide, joka lupailee puhdistavansa ihon hellävaraisesti kuivattamatta sitä, mutta samalla estävänsä näppyjä ja mustapäitä syntymästä. Kyllä kiitos! 

Voiteessa on kevyt greippinen tuoksu, mikä on ominaista Neutrogenan Pink Grapefruit -sarjalle. Tuote on koostumukseltaan paksua ja sitä on helppo levittää. Ihosta tulee kivan pehmeä eikä yhtään kiristävä. Tuote sisältää myös mentolia eli kasvoille jää hetkellisesti raikas tunne, josta tykkään. Mentolinen kipristely ei kuitenkaan tarkoita, että tuote toimisi tehokkaammin vaan lähinnä sillä halutaan luoda sellaista fiilistä ;) Muutoin tuote sisältää mm. salisyylihappoa, joka puhdistaa ihohuokosia ja kuorii ihoa.

IMG_9984

Nykyään tulee jatkuvasti uusia ihonhoidon laitteita, kuten vaikka Clarisonic Mia. Laitteista ei ole kokemusta, mutta uskoisin niihen olevan oikein hyvä lisä ihonpuhdistuksessa. Haittapuolena on kuitenkin korkea, usein yli sadan euron, hinta. Siksi onkin kiva, että on saatavilla myös konjac-sieniä, jotka ovat luonnonmateriaalista valmistettuja ja edullisia! :) 

Sieni valmistetaan Etelä-Koreassa kasvavan konjac-kasvin juuresta ja se on näin ollen täysin biohajoava. Sen sanotaan syväpuhdistavan, kuorivan ja kosteuttavan ihoa sekä tasapainottavan sen pH:ta. Jokaiselle ihotyypille on oma sienensä, vaikka en oikein usko niissä olevan suurta eroa. Käyttämäni sieni on epäpuhtaalle iholle tarkoitettu ja sisältää bambuhiiltä. Merkiltään se on The Konjac Sponge Company ja maksaa noin 15€.

Ensimmäisellä käyttökerralla sientä tulee liottaa vedessä muutaman minuutin ajan, jotta se pehmenee kunnolla. Sieni kuivuu aina vähän käyttökertojen välillä, mutta pehmenee muutaman sekunnin kastelun jälkeen. Sienessä on kiinni pieni lanka, josta sen saa kätevästi roikkumaan kylppäriin.
Kuten jo arvata saattaa, tykkään sienestä kovasti! Se todellakin tehostaa ihon puhdistumista ja kuorii kevyesti ihoa. Iho tuntuu myös ihanan pehmeältä käytön jälkeen. Käyttöikää sienellä on 2-3 kk, joten kohtapuoliin pitäisi käydä ostamassa uusi :)

IMG_9986

Laitan siis puhdistusvoidetta sienen päälle ja hieron sillä kasvoille. Tuotteen voi halutessaan myös pyöritellä ensin sormin ja vasta sen jälkeen viimeistellä sienellä. 

IMG_0013 IMG_9982

Käyttääkö joku samoja tuotteita? Olisi kiva kuulla mielipiteitä konjac-sienestä ja kaksoispuhdistuksesta :) 

EDIT: Uutta sientä ostaessani tajusin, ettei vanha sieneni ollutkaan Elite Span Konjac-sieni vaan joku muu. Eliten sienet on valkoisia ja tuntumaltaan aivan erilaisia kuin tuo harmaa, sekaiholle tarkoitettu sieni.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017