22. huhtikuuta 2018

Huhtikuun kiinnostavin tuotelanseeraus: räätälöityä hiustenhoitoa WellaltaAloitin viime kuussa postaussarjan, jossa käsittelen kuukauden kiinnostavimpia tuote- tai brändiuutuuksia. Tarkoituksenani on siis kirjoittaa kerran kuussa jostain kauneuteen liittyvästä uutuudesta, jonka haluan nostaa esille :) Viime kuussa kiinnostavimmaksi uutuudeksi valikoitui Halo Beauty ja tässä kuussa mennään kauneusravintolisästä hiustenhoitoon.

Huhtikuun kiinnostavimmaksi tuotelanseeraukseksi valikoitui Wellan uusi (vai kenties uudistettu?) System Professional -tuotesarja, jonka bongasin itseasiassa Iltasanomat My Style -kanavan Instagram-päivityksestä. Tässä sanat, jotka saivat minut kiinnostumaan siitä: "Wella Professionalsin uutuussarja kuulostaa lähes liian hyvältä ollakseen totta! Brändi on koodannut ohjelman, jonka avulla jokaiselle asiakkaalle voidaan koota juuri omien hiusten tarpeisiin vastaava hiustenhoitotuotekokonaisuus." Tutustutaan siis tähän tarkemmin :)

Wella System Professional


Iltalehden My Style -kanavan sanojen mukaan "linja perustuu EnergyCode Mapping -kartoitukseen, 47 eri kotihoitotuotteeseen ja 12 salonkituotteeseen, joiden avulla voidaan luoda yli 174 miljoonaa henkilökohtaisesti räätälöityä hoitotuoteyhdistelmää. Ohjelma valitsee esimerkiksi sopivan shampoon, hoitoaineen, naamion, muotoilutuotteen ja hiusöljyn." Tämä kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että olihan tuosta nyt otettava selvää - varsinkin kun minulla on tämä postaussarja, joten tämä tuli aika sopivalla hetkellä eteeni ;)

Uutuussarjasta ei löydy suomeksi juurikaan Iltalehden postausta enempää tietoa, joten kaikki tiedot on otettu heidän Britti-sivustoltaan. Sarjan tuotteet on jaoteltu neljään eri kategoriaan: Derma, Fibra, Forma ja Extra, joiden sisällä on erilaisia tuotelinjoja. Tuotelinjoja ovat hiuspohjaa tasapainottava Balance (B), hilseen hoitoon tarkoitettu Purify (P), värjättyjen hiusten Color Save (C),  vaurioituneiden hiusten Repair (R), ravitseva Luxeoil (L), aurinkosuojaa tarjoava Solar (SOL), kosteuttava Hydrate (H), tuuheuttava Volumize (V), silottava Smoothen (S) ja salonkeihin suunnattu Extra (E). Näiden lisäksi on myös muotoiluun suunnattuja tuotteita. Tuotteet tulevat tässä kuussa myyntiin Wella-kampaamoihin ja tavarataloihin.

Homma lähtee siis käyntiin nettisivuilla olevalla itsearviointitestillä, jonka löytää kohdasta "Get my energycode". Sitä klikkaamalla pääsee tekemään nopean testin ja sen tuloksena saa omille hiuksille sopivan tuotekombon :) Kokosin tähän kyselyn rakenteen.

1. Miltä hiuspohjasi tuntuu? Arvioi hiuspohjan kuivuutta, arkuutta ja hilseilyä.
2. Hiusten kunto: Kuinka usein värjäät hiuksiasi? Ovatko hiuksesi vaurioituneet? 
Altistuvatko ne paljon auringonsäteille?
3. Hiuksen luonnollinen tila: Hiusten paksuus, tekstuuri ja kuivuus.

Minun testitulokseni ja testin perusteella valikoitunut personoitu koodiyhdistelmäni on B1+S2+V3. Arvioin päänahkani melko kuivaksi ja kerroin kärsiväni hiustenlähdöstä, joten sain shampoosuositukseksi Balance-linjan shampoon, jonka hiuspohjalle sopiva pH ja hellävaraisesti puhdistavat aineet rauhoittavat ja kosteuttavat hiuksia ja päänahkaa. Hoitoaineeksi testi suosittelee Smoothen-linjan hoitoainetta, sillä kuvailin hiuslaatuani kuivaksi ja luonnostaan taipuisaksi. Hoitoaineen sanotaan sopivan kuiville, pörrööntyville ja kiharille hiuksille ja se lupaa selvittää hiuksia ja vähentää pörröisyyttä. Viimeisenä tuotesuosituksena sain Volumize-linjan hiusnaamion, joka lupaa nimensä mukaisesti tuuheuttaa hiuksia. Naamio on erityisesti suunnattu niille, joilla on ohuet hiukset ja siitä syystä tämä varmasti myös valikoitui minulle.
Oli hauska kokeilla testiä ja katsoa, millaiset tulokset se antaisi. Käytän normaalisti todella kosteuttavia ja silottavia tuotteita shampoosta lähtien, joten aloin ehdottomasti pohtimaan muunlaisten tuotteiden kokeilemista. Erityisesti kiinnostuin Balance-linjan shampoosta, johon täytyy tehdä tarkemmin tuttavuutta :) Volumize-hiusnaamiosta en ole niin innoissani, sillä en ole koskaan kokenut, että tuuheuttavista tuotteista olisi mitään apua - ja tuuheuttava efekti voi monesti lisätä hiusten pörröisyyttä. Siitä huolimatta tekisi kyllä mieli antaa sillekin mahdollisuus. Ilman testiä olisin varmasti valinnut shampooksi Hydrate-linjan kosteuttavan shampoon, tuon samaisen Smoothen-linjan hoitoaineen ja hiusnaamioksi joko korjaavan Repair- tai silottavan Smoothen-hoitoaineen. Odotin, että testi olisi suositellut myös muiden kategorioiden tuotteita, kuten hiusöljyjä tai stailaukseen tarvittavia tuotteita.

Kaiken kaikkiaan mielestäni kiva idea, mutta loppupeleissä sarjan erikoisuus taitaa perustua vain tuohon testiin. Testin avulla sarjasta tehdään kiinnostava, mutta ovatko tuotteet loppupeleissä kuitenkaan niin kovin erilaisia? Täytyy ottaa selvää, jos tuotteet ovat sopivan hintaisia :)

Miltä sarja kuulostaa teistä? 

4 kommenttia :

 1. Testi oli kyllä mielenkiintoinen! Mäkin sain suositukseksi ton samaisen Volumize Maskin, mikä ei kyllä tullut yllätyksenä kun mulla on ohuet hiukset. Mäkään en vaan suosi tuuheuttavia tuotteita ja mun hiuksissa koen kyllä enemmänkin tarvetta korjaaville ja kosteuttaville tuotteille :) Monesti tuuheuttavat tuotteet saa vähän huonompikuntoiset hiukset näyttämään vieläkin huonompikuntoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on aivan samat fiilikset! Mutta toisaalta en ole käyttänyt tuuheuttavia tuotteita pitkään aikaan, joten ehkä tuolle voisi antaa mahdollisuuden :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintosta! Muistaakseni oon törmänny myös amerikkalaiseen firmaan joka menee niinkin pitkälle kun koko koostumuksien luomiseen sävyineen ja tuoksuineen asiakkaan tarpeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella, että Jenkeistä löytyy tuollainen paikka - melkoista asiakaspalvelua kyllä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017