4. maaliskuuta 2018

Suosittu Thayers'n alkoholiton ruusukasvovesi

Tilasin vihdoin ja viimeinen pitkään ostoslistallani olleen, supersuositun Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel -kasvoveden iHerb-nettikaupasta Jenkeistä. Tuotteessa itseäni eniten houkuttelivat tuotteen alkoholittomuus, mutta sen lisäksi myös sen sisältämä Witch Hazel eli suomeksi taikapähkinä. Olen jo useamman vuoden ajan suosinut alkoholittomia kasvovesiä, sillä en halua käyttää ihoa liiallisesti kuivattavia tuotteita. Alkoholi (esim. Alcohol Denat. tai Isopropyl Alcohol) on toki veden ohella yksi kosmetiikan liuottimista eli on joitain ainesosia, jotka liukenevat tuotteessa alkoholiin. Alkoholi voi myös lisätä joidenkin aineiden imeytyvyyttä ihoon, mutta jätän silti mielelläni alkoholia runsaasti sisältävät tuotteet kaupan hyllylle :) Kasvovesissä alkoholi on usein listattuna ensimmäisten muutamien raaka-aineiden joukkoon, mutta mielestäni on ihan ok, jos jossain tuotteessa alkoholi on INCI-listan loppupäässä (tarkoittaen sitä, että sen pitoisuus on vähäinen). Mutta se alkoholista ja siirrytään kuvailemaan itse tuotetta :)Thayers Alcohol-Free Rose Petal Witch Hazel Toner 355ml

Mikä: Alkoholiton, ihoa rauhoittava kasvovesi, joka sisältää uutetta ruusua ja taikapähkinäuutetta (Hamamelis Virginiana). Ruusun terälehdet ovat täynnä luonnollisia öljyjä ja sokereita, jotka palauttamaan ihoon siitä puuttuvaa kosteutta ja tekemään ihosta hehkuvan. Ruusun ihoa luonnollisesti supistava vaikutus toimii yhdessä taikapähkinäuutteen kanssa supistaa ihohuokosia, hillitsee talintuotantoa, kosteuttaa ihoa ja suojelee sitä vapailta radikaaleilta. Se on myös täynnä C-vitamiinia, joka on tärkeää ihon kollageenin tuotannossa vahvistaen soluja ja häivyttäen näppylöitä ja arpia. (www.thayers.com)

Taikapähkinäuute? Hamamelis Virginiana eli Witch Hazel eli amerikantaikapähkinä on funktioltaan astringentti eli ihoa supistava aine. Sen sanotaan myös puhdistavan ihoa. Monet luokittelevat sen ihoa ärsyttäväksi aineeksi, jota ainakin herkkäihoisten tulisi vältellä. Luulen, että tässäkin mielessä määrä ratkaisee ja oikeanlaisesta määrästä taikapähkinäuutetta voi olla hyötyä rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

Ingredients: Purified Water, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Certified Organic Filet of Aloe Vera), Glycerin (Vegetable), Fragrance (Natural Rose), Hamamelis Virginiana Extract (made from Certified Organic Witch Hazel), Rosa Centifolia (Rose) Flower Water, Citric Acid, Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract

Älkää muuten välittäkö siitä, että tuotteen etiketit näyttävät vähän kärsineiltä :D Valitettavasti kylppärin ilmankosteus on tehnyt tuhojaan ja saanut etiketit ryppyyntymään, mutta jollain tapaa se minusta jopa sopii tälle tuotteelle, haha!


Käyttökokemus: Ihan ensimmäisenä on pakko mainita tuotteen viehättävän ruusuinen tuoksu! Luulen, että se jakaa ihmiset kahtia; osa rakastaa sitä ja osa vihaa sitä. Mielestäni se on kuitenkin ihastuttavan hento ja jokseenkin rauhoittava. Se ei ole liian voimakas vaan todellakin hentoinen eikä se jää nenään pyörimään levityksen jälkeen.

Tuotetta on helppo annostella vanulappuun, jonka avulla käyn kasvot läpi aamuin ja illoin. Kasvovesi tuntuu ihanan raikastavalta ja kosteuttavalta. Kärsin silloin tällöin leuan alueelle tulevista näppylöistä, mutta mielestäni sen jälkeen, kun aloin käyttämään tätä kasvovettä, ei niitä näppyjä ole tullut enää niin paljoa. Tämä voi toki johtua myös hormonaalisista tai muista seikoista, mutta halusin tuoda tämän huomion esille :) Tykästyin tuotteeseen ja käytän mielelläni koko ison purkin loppuun!

pH: Tilasin jokunen aika sitten eBayn kautta pH-liuskoja, joiden avulla totesin tuotteen pH:n olevan noin 6. Tämä tarkoittaa sitä, että se on lievästi happaman puolella, mutta ei ymmärrykseni mukaan vielä tarpeeksi hapan tasoittaakseen ihon pH:n aktiiveja varten. Aktiiveilla tarkoitan esimerkiksi C-vitamiinia tai happoja, kuten AHA ja BHA. Jos siis käytät mielelläsi esimerkiksi todella C-vitamiinipitoista seerumia, tämän kasvoveden pH ei välttämättä riitä alentamaa ihon pH-arvoa sopivalle tasolle, jotta aktiivia sisältävä tuote toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä vain tällaisena sivuhuomautuksena :)Onko kasvovesi sinulle tuttu tuote? Vältteletkö kosmetiikan alkoholeja (eli esim. Alcohol Denat.) vai suositko niitä? :)

4 kommenttia :

 1. Tämä on mulle tuttu ja mieluinen tuote:) Rakastuin Thayers'in kasvoveteen ja käyttäisin varmaan sitä aina, jollei olisi kova hinku kokeilla muitakin kasvovesiä<3 Ruusua sisältävät kasvovedet ovat mun erityinen innostuksen kohde:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin sen sun postauksen ja sen myötä taas muistui tämä tuote mieleen :) Tällä hetkellä tuntuu, että aion ostaa tätä lisää, mutta helposti sitä kuitenkin päätyy testaamaan jotain uutta :D Ruusu on kyllä tiettyyn pisteeseen asti ihana tuoksu <3

   Poista
 2. Kuulostaapa hyvältä! Mä itse asiassa ensin ajattelin, että noi etiketin rypyt kuuluu asiaa :D Eli siis tosiaan ne sopii hyvin tolle tuotteelle ;) Mä pyrin varsinkin kasvoveteni valitsemaan siten, ettei se sisältäisi alkoholia, mutta en mitenkään turhan tarkkaan kuitenkaan niitä inci-listoja muissa tuotteissa syynää alkoholin osalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eikö tosiaan näytäkin rypyt siltä, että voisivat kuulua tuohon! :DD

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017