18. helmikuuta 2018

20 Kysymystä - Millainen Bloggaaja Olet?


Minusta on kiva silloin tällöin kirjoitella erilaisia haastepostauksia, sillä pelkistä tuotepostauksista ei useinkaan käy ilmi bloggaajan luonne :) Samasta syystä tykkään myös kovasti lukea niitä toisten blogeista - niiden kautta oppii tuntemaan kirjoittajaa paremmin. Minusta olikin tosi kiva, kun Lipstick Love -blogin Linda heitti minulle hetki sitten keksimänsä haasteen, jossa hän oli koonnut 20 kysymystä liittyen bloggaamiseen :) Nyt olisikin siis vuorossa postaus, jossa vastailen erilaisiin bloggaamiseen liittyviin kysymyksiin.

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Aloin lukemaan blogeja jo todella monta vuotta sitten, ja ajatus omasta tuli jo vuonna 2013, jolloin perustinkin ensimmäisen blogini. Olin kuitenkin sen verran hukassa niin bloggaamisessa kuin elämässäni ylipäätään, että se homma kaatui alle vuoden jälkeen. Blogi oli lifestyle-tyylinen ja nyt mietittynä liian sillisalaatti, jossa ei loppupeleissä ollut päätä eikä häntää.

Kauneudenhoito ja meikkaaminen ovat olleet minulle aina tärkeä osa elämää. Estenomikoulussa aloin haaveilla omasta kauneusblogista, mutta olin kuitenkin liian epävarma aloittaakseni sellaista. Lopulta vajaa pari vuotta sitten keväällä olin kavereideni kanssa kahvilla ja jostain syystä puheemme kääntyivät bloggaamiseen. Kerroin heille mietteistäni ja saadessani todella tsemppaavia ja positiivisia kommentteja, päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja laittaa blogin aluille :)

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Perustin blogin toukokuussa 2016 eli kohta kaksi vuotta.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.?
Kauneus ja kosmetiikka. Tämän vuoden aikana mukaan saattaa päätyä myös pari hääaiheista postausta :)

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
Parhaimpina viikkoina blogini päivittyy kolme kertaa, mutta täysipäiväisen työn ohessa ei valitettavasti aina ehdi kirjoittamaan ja kuvaamaan postauksia halutulla tahdilla.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Otan lähes aina kuvat ennen kuin alan kirjoittamaan tekstejä (tämä postaus oli tosin poikkeus, sillä kirjoitin tekstit ensin ja otin kuvat vasta tänä aamuna, haha!). Nautin valokuvaamisesta todella paljon ja on ihanaa huomata oma kehityksensä siinä :) Kuvien onnistuminen saa minut hyvälle tuulelle. Kirjoittaminen on toki tärkeä osa bloggaamista, mutta jos voisin valita, skippaisin tekstit ja julkaisisin pelkästään kuvia - en koe olevani kovinkaan hyvä kirjoittaja.


6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Eniten inspiraatiota tulee uusista kosmetiikkatuotteista. Ostin esimerkiksi juuri lyhyen ajan sisällä muutaman hiuspohjan hoitoon keskittyvän tuotteen, joten olen aikeissa kirjoittaa postauksen sillä teemalla :) Toki saan myös paljon inspiraatiota niin muista blogeista kuin YouTube-kanavistakin.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
Arkisin bloggaan vain iltaisin, sillä olen päivisin töissä. Viikonloppuisin saatan blogata sekä aamulla, päivällä että illalla :D

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Lähes joka päivä. Viikonloppuisin otan kuvia ja kirjoittelen postauksia, mutta kirjoitan niitä myös arki-iltaisin. Vastailen toki myös saapuneisiin kommentteihin sekä luen toisten blogeja. Blogi on tottakai mielessä myös aina tuotteita käyttäessä, sillä postaukset vaativat paljon niiden käyttäytymisen tarkkailua ja kokemusten pohtimista. Bloggaaminen vie yllättävän paljon aikaa ja haluaisin, että minulla olisi vielä enemmän aikaa käytettäväksi sille :)

9. Luetko muiden blogeja? Minkätyylisiä?
Luen todella paljon erilaisia blogeja, mutta pääsääntöisesti kauneusblogeja. Niiden lisäksi seuraan myös lifestyle-blogeja, mutta enimmäkseen tykkään lukea kauneusaiheista.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Minulle blogin visuaalinen ilme on tärkeä, mutta sen lisäksi tottakai myös sisältö. Mielenkiintoiset tuotesuositukset ja arvostelut, uusista trendeistä kertominen, innovatiivisten tuotteiden esittely ja esimerkiksi ns. opettavaiset postaukset ovat minulle mieluisia. Pidän siitä, että blogissa on vaihtelua. Minulle on myös tärkeää bloggaajien välinen vuorovaikutus :)


11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Se, kun pääsee toteuttamaan itseään ja jakamaan kosmetiikkaintoiluaan muiden kanssa. Parasta on myös vuorovaikutus toisten bloggaajien ja lukijoiden kanssa - uusista kommenteista tulee aina todella hyvä mieli ♥ Ihanaa bloggaamisessa on myös onnistumisen tunne - silloin kun koen kirjoittaneeni onnistuneen postauksen, saaneeni otettua kauniita kuvia ja saan vielä lukijoilta hyvää palautetta, se tuntuu äärimmäisen hyvältä :)

12. Entä kolme huonointa asiaa?
Huonoin asia omalla kohdallani on se, että blogista tulee toisinaan otettua turhaan stressiä :( Eniten minun tulee stressattua sitä, jos en ehdi julkaisemaan postauksia tarpeeksi usein. Huonoksi puoleksi voidaan laskea myös se, että tuhlaan nykyisin paljon enemmän rahaa kosmetiikkaan :D Kolmatta en keksi.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa, eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Ehdottomasti :) Kommenttien saaminen ja niihin vastaaminen on yksi blogin pitämisen parhaita puolia!

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebooksivuja?
Blogilta löytyy instagram-tili @beautyblogdivine :)

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Luonnostelen ja suunnittelen uusia postauksia jatkuvasti ja luonnoksista löytyy tälläkin hetkellä 150 postausta. En kuitenkaan ole vielä päässyt sellaiseen tahtiin, että saisin kirjoitettua valmiiksi postauksia ns. säilöön. Kirjoitan siis postauksen ja ajastan sen yleensä seuraavalle päivälle tai parin päivän päähän. Optimaalista toki olisi, että olisi aina valmiina parin viikon postaukset :)


16. Bloggaatko avoimesti, eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi, vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Aluksi minun oli vähän hankala kertoa blogista muille, koska pelkäsin toisten reaktioita. Hyvin pian kuitenkin huomasin, että blogi saikin positiivisen vastaanoton kaikilta, joten nykyään en yhtään peittele blogin pitämistä :) En kuitenkaan edelleenkään kerro ensimmäisenä uusille ihmisille blogista, vaan se tulee yleensä ilmi jossain sivulauseessa. Nykyisessä työpaikassani siitä kuultiin, kun some-vastaamamme bongasi blogini Instagramista :D

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
En hyödy blogista taloudellisesti, mutta olen pari kertaa saanut tuotteita ilmaiseksi kokeiluun.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Blogin nimen päättäminen oli todella vaikeaa ja se oli jopa yksi syy, miksi en perustanut blogia jo aikaisemmin. Halusin nimen olevan simppeli ja yksi kaverini sitten heitti ilmoille Divine-nimen, koska se sopii minun nimeeni :) Taustalla ei siis ole ajatusta siitä, että olisin jotenkin taivaallinen tai uskovainen - sana on vaan minusta kiva ja liittyy nätisti kauneuteen :)

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
Haluaisin ehdottomasti kehittää blogini sisältöä monipuolisemmaksi. Olen koulutukseltani estenomi ja haluaisin tuoda sitä enemmän esille blogissani keskittyen esimerkiksi kosmetiikan sisältämiin raaka-aineisiin. Toistaiseksi esteenä on ollut ajan puute, sillä sen tapaiset postaukset vaativat moninkertaisen ajan tavalliseen tuotepostaukseen. Haluaisin myös kehittyä kirjoittajana ja olen miettinyt esimerkiksi uuden bannerin tilaamista etsystä.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
● Mielestäni tärkeintä on kirjoittaa juuri sellaisista asioista, kuin itse haluaa, jotta innostus blogin pitämisestä välittyy lukijoille :) On myös hyvä muistaa, että bloggaaminen vaatii aikaa, sillä kuvien ottaminen, muokkaaminen ja sisällön tuottaminen vievät enemmän aikaa kuin moni ehkä olettaisi.
●  Panosta kuviin ja sisältöön. Blogi perustuu sen sisältöön, joten olennaisessa osassa ovat kuvat ja tekstit. Mielestäni on tärkeää pohtia blogin ulkoasua, panostaa hyviin kuviin ja käyttää aikaa tekstejä kirjoittaessa. Ei tarvitse olla huippuluokan koodari, omistaa hienointa järjestelmäkameraa tai omata kirjailijan kirjoitustaitoa, mutta sisältöön panostaminen on kaiken a ja o :) En sano olevani itsekään tässä täydellinen, mutta ajan kanssa onneksi kehittyy :) En tykkää lukea blogeja, joiden postaukset ovat hetkessä hutaistuja ja kuvat huonolaatuisia. Suosittelen siis käyttämään aikaa postauksiin ja julkaisemaan mieluummin niitä vähän harvemmin, kuin puolihuolimattomasti ja usein.
● Älä ota blogista liikaa stressiä - Sen kuuluu olla mieluisa harrastus. Tämä on sellainen ohje, joka olisi minusta hyvä pitää aina blogia kirjoittaessa mielessään. Blogi on kuitenkin suurimmalle osalle harrastus, joten sen tekemisen kuuluisi tuottaa hyvää mieltä eikä nostaa stressitasoja :) Turha siis ottaa liikaa paineita esimerkiksi postaustahdista, sillä blogia kuuluu kirjoittaa juuri silloin kun se itselle sopii. Tämä kohta olisi hyvä pitää myös itse aina mielessä ;) Haastan kaikki bloggaajat tekemään tämän postauksen, sillä tämä on kiva tapa pohtia omaa bloggaamistaan ja myös avata bloggaamiseesi liittyviä asioita lukijoillesi :)

Ihanaa ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille ♥

6 kommenttia :

 1. Mullakin on kauhea määrä luonnoksia. Tarkka luku on 210 :D, mutta niistä tosi moni jää julkaisematta. Saatan ottaa kuvat tuotteesta, mutta sitten tuleekin fiilis ettei tämä innosta minua niin paljon että julkaisisin tekstin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho sulla on kyllä melkoinen määrä luonnoksia :D Mulla on ihan sama homma, että harmillisesti monetkaan postausideat eivät näe päivänvaloa.

   Poista
 2. Olen samaa mieltä että kiinnostavimmat blogit on usein niitä joissa kuvat puhuvat puolestaan, mikä on tavallaan sääli, sillä olen huomannut että monet vaikka ihonhoitoon painottavat blogit saattavat olla todella hyviä, hauskoja, asiapitoisia, vaikka itse valokuvat eivät olisi ihmeellisiä. Näissä informaatio ja kirjoittajan luonne puhuu puolestaan, minkä tavallaan haluaisin olevan "juttu" oman bloginkin kanssa, mutta oikeasti istun Lightroomia tuijottaen silmät lautasina ja katson onko kuvat mahdollisimman valoisia ja hyviä. x) Mun luonnosmäärä on hyvin kohtuullinen, pidän erikseen muistilistaa tekstiaiheista, mutta säilytän tekstiluonnoksina vain niitä jotka täyttää laatukriteerit. :D Kiva oli lukea vastauksia, mukavaa viikkoa!

  xx Laura / Laurantaina Beauty Blog

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura kommentistasi ja pohdinnasta! :) Olen samaa mieltä sun kanssasi, että onhan se tavallaan harmi että visuaalinen ilme on nykyään sisältöä tärkeämmässä osassa. Omalla kohdallani blogin ulkoasu on se, johon kiinnitän huomiota ja jos se ei miellytä, saatan jättää sisällön huomiotta :/ On kuitenkin myös poikkeuksia :) Mukavaa viikkoa sullekin! <3

   Poista
 3. Ihanaa kun vastailit näihin Ida<3 :) Ja hei siis mitä ihmettä! Et koe olevasi kovinkaan hyvä kirjoittaja? Siis toki sun kuvatkin on todella upeita aina, mutta kyllä tekstitkin on mun mielestäni ihan huippuhyvin kirjoitettuja. Mukaansatempaavia, informatiivisia ja huomaa että ne on ajatuksella kirjoitettu :)

  Mieletön määrä postauksia luonnoksissa sekä sulla että Maijalla. Mä katsoin omaa saldoa ja se oli 95, mutta niistä ainakin 1/3 on sellaisia postauksia, jotka oon joskus julkaissut, mutta myöhemmin piilottanut. Alle 20 noista on potentiaalisia tulevia postauksia, loput voisi melkeen heivata menemään, kun en niitä kuitenkaan aio ikinä kirjoittaa loppuun ja julkaista :D Mäkin kyllä toivon, että varastoissa olisi aina edes ne parin viikon valmiit postaukset, mutta tällä hetkellä tilanne ei kyllä sellanen ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Linda, ihanasti sanottu!! <3 Oon aina ollut vähän sellainen itseni aliarvioija, joten tämäkin menee sen piikkiin. Ja kirjoittamisessa on selkeästi kausia, jolloin siitä tule yhtään mitään ja sitten taas toisinaan oon jopa itse tyytyväinen kirjoituksiini :D

   Se on kyllä tosi hyvä, että on postausideoita luonnoksissa, jos niitä vaan joskus ehtis kirjoittaa ja harmillisesti moni niiden aiheista vähän kuin "vanhentuu" :D Suurin osa mun luonnoksista on siis ihan vaan otsikko ja pari lausetta eli kovinkaan paljoa ei löydy puolivalmiita postauksia. Sun luonnostilanne kuulostaa ihanan hallitulta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017