2. marraskuuta 2017

Lush - tuoretta käsintehtyä kosmetiikkaa!


Lush on yksi niistä merkeistä, joiden tuotteet ovat kiinnostaneet minua kovasti, mutta jostain syystä liikkeessä vierailu on vain venynyt ja venynyt. Vihdoin pari viikkoa sitten astelin Helsingin Mannerheimintien liikkeeseen ja päätin napata muutaman tuotteen testiin :) Lushin liike on todellinen karkkikauppa kaikkine väreineen ja erikoisine tuotteineen. Tuotteiden voimakkaat, karkkimaisen saippuaiset tuoksut leijailevat nenään jo kadulle asti ja herkkänenäisimmät saavat niistä varmasti helposti päänsärkyä.

Lush on brittiläinen merkki, joka valmistaa käsintehtyä tuorekosmetiikkaa! Suurin osa käytetyistä raaka-aineista on peräisin luonnosta ja kaikki luonnosta peräisin olevan raaka-aineet ovat vegetaarisia. Lushin tuotteista noin 80% on vegaanisia. Merkin erikoisuutena on myös se, että he pyrkivät pakkauksettomuuteen eli iso osa heidän tuotteistaan on kiinteässä muodossa ilman minkäänlaista pakkausta. Muovipakkaukset on valmistettu kierrätetystä muovista ja ne voi viedä liikkeeseen uudelleen kierrätettäväksi. Kiinteinä paloina myytävät tuotteet pakataan biohajoavaan paperiin. Lush on myös vahvasti eläinkokeita vastaan. Supermielenkiintoista siis! :)


Honey I Washed My Hair -shampoopala 

Lushilla myydään muutamia erilaisia pakkauksettomia shampoopaloja, jotka näyttävät siis pieniltä, kiinteiltä saippuapaloilta. Kiinteät irtotuotteet pakataan pieniin paperipusseihin, joten ilman pakkauksia niitä ei tarvitse kotiin kuljettaa :) Ostin kokeeksi Honey I Washed My Hair -shampoon, joka lupaa tehdä hiuksista kiiltävät, pehmeät ja ilmavat. Se lupaa myös kosteuttaa ja pehmentää hiuksia sisältämänsä reilun kaupan hunajalla, jota on shampoossa 5%. Rakastuin shampoon toffeisen hunajaiseen tuoksuun samantien  Tuoksu on huumaava ja se tarttuu myös kivasti hiuksiin. Shampoopalan sanotaan vastaavan kolmea 200 ml nestemäistä shampoota, joten siinä on siis ihan mukavasti käyttökertoja :)


Olin alkuun vähän pettynyt, sillä ajattelin jostain syystä Lushin tuotteiden olevan sulfaatittomia, mutta shampoopala sisältääkin ensimmäisenä ainesosanaan natriumlauryylisulfaattia (nettisivujen mukaan tarkemmin sanottuna 90%). Sulfaatit ovat siis peseviä aineita, jotka voivat kuivattaa päänahkaa ja hiuksia, sillä niiden pesuteho on jopa liian voimakas. Olen huomannut päänahkani tykkäävän enemmän sulfaatittomista shampoista, varsinkin kun joudun pesemään hiukset melko usein (joka toinen päivä). Tutkin asiaa kuitenkin Lushin sivuilta ja siellä sanotaan näin "ihoärsytyksen riski jää vähäiseksi, koska vain vaahto hierotaan hiuksiin ja päänahkaan". Lushin toinen perustaja sanoo myös näin: "Nestemäistä shampoota käytettäessä shampoo hierotaan suoraan päänahkaan, mutta näin ei tehdä shampoopalan kanssa. Siitä irtoaa vain vaahtoa, ja siksi se sopii jopa hyvin herkille." Tämä on todella mielenkiintoinen seikka, jota en tullut itse ajatelleeksi.

Hinta: 13,95€ / pala
Käyttökokemus: Shampoopalan käyttö on helppoa; palaa hierotaan märkien käsien välissä ja sen jälkeen käsiä hierotaan vielä kunnolla yhteen, jotta vaahtoa alkaa muodostua. Shampoo vaahtoaa mielestäni hyvin, mikä on ihan oletettavaa sen sisältämän runsaasti vaahtoavan sulfaatin vuoksi. Shampoon levittäminen päänahkaan ja hiuksiin on vaivatonta. Hiukset tuntuvat aavistuksen narskuvilta ja takkuisilta pesun jälkeen, mikä valitettavasti usein viittaa liialliseen pesutehoon. Shampoopalaa on vähän haastavaa säilyttää ilman, että se olisi veden kanssa kontaktissa. Olen pitänyt sitä suihkuhyllyllä, mutta siinä on aina vähän vettä, joten koen palan säilyttämisen hankalaksi. All in all, olen kuitenkin tykännyt shampoosta ja tulen ehdottomasti käyttämään sen loppuun :)


Damaged Hot Oil -kuumaöljyhoito hiuksille

Rakastan kokeilla erilaisia kuivia ja vaurioituneita hiuksia hoitavia tuotteita, joten ostin mieluusti testiin Lushin kuumaaöljyhoidon. Tuote lupaa "antaa hieman hellyyttä ja huolenpitoa huonosti kohdelluille ja käsitellyille hiuksille". Se sisältää oliivi-, manteli- ja avokadoöljyjä, jotka ravitsevat ja hoitavat hiuksia :) Hassu juttu, että myös tämä tuote sisältää natriumlauryylisulfaattia, jota ei yleensä näe hoitoaineiden INCI-listalla. Sen funktio kun on pestä hiuksia eikä hoitaa niitä.


Hinta: 8,95€ / tikku
Käyttökokemus: Naamio myydään hauskasti kiinteänä palana puisen, jäätelötikkua muisuttavan tikun päässä :) Tuotteen juju on siinä, että se tulee liottaa kuuman veden sekaan, jolloin siitä tulee perinteisen voidemainen hiusnaamio. Tällä tavoin ollaan saatu tehtyä naamio ilman muovista pakkausta. Naamion käyttö saattaa kuulostaa hankalalta, mutta se oli todella helppoa :) Kaataa kiehuvaa vettä noin 1 dl mukiin, upottaa naamion siihen ja antaa sen sulaa kunnolla, antaa seoksen jäähtyä noin 15-20 minuuttia, levittää kuiviin hiuksiin ja antaa tehdä taikojaan noin 20 minuutin ajan.
Naamiota tulee yhdestä tikusta sen verran iso määrä, että siitä riittää minun hiuksiini luultavasti vielä kahteen käyttökertaan. Kaadoin tehdyn naamion tyhjään purkkiin, jossa se säilyy kuukauden verran :)
Naamio huuhtoutui hiuksista pois helposti ja sai ne tuntumaan pesuvaiheessa mukavan pehmeiltä ja jostain syystä jopa paksumman oloisilta. Hiukset tuntuivat pyyhekuivauksen jälkeen pehmoisilta, mutta aavistuksen raskailta ja öljyisiltä. Tämä ei toisaalta yllätä, sillä naamio sisältää melkoisen paljon erilaisia öljyjä. Kuivasin hiuksia föönillä ja ne tuntuivat edelleen vähän rasvaisilta. Seuraavana aamuna hiukset kuitenkin näyttivät onneksi ihan puhtailta eivätkä yhtään öljyisiltä. Hiukset olivat myös kiiltävät eivätkä ihan niin pörröiset kuin yleensä :)


Snow Fairy FUN 200g

Pääsin ensimmäistä kertaa nuuhkimaan kehuttuja Snow Fairy -tuotteita, joiden karkkimaisen purkkainen tuoksu hurmasi minutkin. Tuoksu on todella makea ja olen ymmärtänyt, että se jakaa porukan kahtia. Minä kuitenkin pidän siitä :) Olisin halunnut ostaa Snow Fairy -suihkugeelin, mutta en millään raaskinut maksaa 250g purkista 19,95€. Siitä syystä päätinkin sen sijasta ostaa kokeeksi Snow Fairy FUN -tuotteen, jota voi käyttää joko vartalon tai hiusten pesuun. Sitä voi myös sekoittaa kylpyveden joukkoon. FUN-nimityksen se on saanut siksi, että siitä voisi halutessaan muovailla esimerkiksi snow fairy -keijukaisen. Lush muuten lahjoittaa jokaisesta myydystä FUNista 10 senttiä FunD rahastolle, joka tukee järjestöjä, jotka järjestävät erilaista harrastustoimintaa haastavissa olosuhteissa eläville lapsille.


Hinta: 13,95€
Käyttökokemus: FUN on enemmänkin lapsille suunnattu tuote, joka sopii muovailuvahamaisen koostumuksensa vuoksi erilaisten kylpyukkeleiden muovailuun. Päätin kuitenkin jättää hahmojen muovailut välistä ja nappasin ensimmäisenä käyttööni tuotteen valkoisen kerroksen :P FUN:n pääraaka-aine on maissijauho ja se tuntuukin aavistuksen jauhomaiselta käsissä. Se sisältää myös natriumlauryylisulfaattia, joka saa tuotteen vaahtoamaan. Tuotetta kuuluu pyöritellä kosteissa käsissä ja sen jälkeen vaahdotetuilla käsillä voi pestä esimerkiksi vartalon. Tuoksu on valitettavasti tuotteen ainoa positiivinen asia, sillä mielestäni tuotteen pesuteho ei ole kovin hyvä. Tuotteen säilöminen käyttöjen välillä on myös tuonut haasteita ja sen vuoksi se on jäänytkin minulla lähes käyttämättä. Maissijauhoisen koostumuksensa vuoksi se myös sotkee kylpyhuoneen kaakelit. Ihan hauska tuote siis, mutta ei vain osoittautunut ihan minun jutukseni :)


Sugar Plum Fairy -huulikuorinta 25g

Olen kuullut niin paljon hyvää Lushin huulikuorinnoista, että sellainen oli ihan pakko napata mukaan :) Mietin ostamani Sugar Plum Fairyn ja Snow Fairyn välillä, mutta otin kuitenkin sitten mustaherukkaisen makean Sugar Plum Fairyn. Tuoksu on aivan ihana ja sitä tekisi mieli nuuhkia koko ajan! Kuorinnan pääraaka-aine on sokeri, mutta sen lisäksi se sisältää mm. jojobaöljyä, appelsiiniöljyä sekä violetteja kimalteita 


Hinta: 11,95€
Käyttökokemus: Kuorintaa otetaan pieni määrä huulille, hierotaan kevyesti ja huuhdellaan pois. Pakkauksen ohjeissa lukee myös, että ylimääräisen kuorinnan voi nuolaista pois ja niin olen joka kerta tehnyt, koska kuorinta myös maistuu hyvältä :D Kuorinta poistaa huulilta kevyesti kuivuneita kohtia ja jättää huulet pehmeiksi. Ihan kaikkia kuivia kohtia en kuitenkaan ole tällä tuotteella saanut pois. Tuotteen ansiosta huulia tekee mieli kuoria usein ja pienestä purkista riittää iloa pitkäksi aikaa, sillä tuotetta tarvitsee niin vähän kerrallaan :)


Vaikka kaikki Lush-kokeiluni eivät olleetkaan ihan nappiostoksia, aion ehdottomasti vierailla myymälässä useammin ja ostaa lisää tuotteita testiin :) Minua on alkanut hirvittää, miten paljon muovijätettä kosmetiikasta syntyy, ja valitettavasti muovinkeräyspisteitä on mielestäni aivan liian vähän. En varmaan koskaan pystyisi täysin siirtymään pakkauksettomiin tuotteisiin, mutta mielestäni pienetkin teot ratkaisevat.

Tällä hetkellä Lush-listaltani löytyvät ainakin Curly Wurly -shampoo ja Snow Fairy Body Conditioner -vartalonhoitoaine. Lushin hierontapalat ovat minulle myös tuttuja, joten niitä voin suositella ja voisin joskus ostaa sellaisen taas itsekin :) Niissä on paksu koostumus, joka sulaa iholle ja jättää sen pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi.

Onko sinulla suositella jotain hyviä Lushin tuotteita? Miten suhtaudut kosmetiikasta syntyvään jätteeseen? Kiinnostaisiko kosmetiikan kierrätyksestä kertova postaus? :)

8 kommenttia :

 1. Lushin palashampoot on ihan huippuja, olen niihin jopa vähän koukussa, sen jälkeen kun uskaltauduin ekaa käyttämään. :D Sugarm Plum Fairy on ihana, tykkään että sokerin koostumus on tosi hienojakoista, esim. Glamglown kuorinta on paljon rouheampi enkä henk.koht tykkää siitä sen vuoksi ihan niin paljon kuin Lushista, vaikka hyvä tuote onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että mäkin jään kohta koukkuun! :D Tuon shampoon tuoksu on jo ainakin vienyt sydämeni ♥ Musta on myös kiva, että koostumus on hienojakoista. Glamglown tuotteesta ei ole kokemusta, mutta Sara Happ -merkin kuorinnassa on myös mielestäni rouheampi koostumus ja se on muutenkin jämäkämpää.

   Poista
 2. Kun aikoinaan Lushiin tutustuin, olin vähän pettynyt mutta tajusin myöhemmin että ne tuotteet eivät vain soveltuneet just mulle. Sittemin olen Lushilta löytänyt vaikka mitä kivaa! Viimeisin ihastus on ollut Just to Clarify- jellykasvonaamio :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuosta syystä aion antaa vielä muille tuotteille mahdollisuuden, sillä esimerkiksi tuo FUN ei vain ollut mun juttu :) Noi jellykasvonaamiot kuulostaa tosi hauskoilta!

   Poista
 3. Mä rakastuin tuohon shampoopalaan, kun sitä ensi kertaa joskus testasin! Ihan huippuhyvä tuote ja pitääkin taas muistaa jossain vaiheessa ostaa uusi pala tota :) Lushin huultenkuorinnat on ihania, Sugar Plum Fairy löytyy multakin ja tolla on kyllä niin kiva kuoria huulet<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton tuoksu on niin ihana! <3 Tekisi mieli nuuhkia sitä koko ajan :D

   Poista
 4. Pakko testata tota Lushin shampoopalaa. Se on ollut ostoslistalla pitkään, mutta jotenkin sitä on niin tottunut shampoon olemaan nestemäistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin lähdin vähän skeptisenä koittamaan sitä, mutta käyttö osoittautuikin tosi helpoksi :) ainoa hankaluus on tosiaan palan säilyttäminen

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017