18. marraskuuta 2016

Parhaat vinkit pörröpään taltuttamiseen

Olen muutamaan otteeseen maininnut hiusteni olevan luonnostaan taipuisat ja kihartuvat sekä toisinaan mahdottoman pörröiset. Tartuin jo ala-asteella suoristusrautaan ja suoristinkin hiukseni oikeastaan joka päivä läpi koko yläasteen ja lukion. Minua kauhistuttaa, kuinka nuorena olen jo alkanut kärtsäämään hiuksiani, ja monen monet kerrat jopa ilman lämpösuojaa. Aloin siis jo nuorena suorastaan inhota luonnonkiharaani, joka on iän myötä muuttunut enemmän epämääräiseksi pörröksi kuin kauniiksi kiharapehkoksi.

Vasta oikeastaan ammattikorkeakoulun toisella luokalla, reilu vuosi sitten, aloin vähentämään suoristusraudan käyttöä. Tästä kiitos kuuluu poikaystävälleni, joka on aina jaksanut kehua pörröpäätäni. Mikä lie häntäkin vaivaa.... Täysin luonnontilassa en hiuksiani pidä juuri koskaan, vaan ratkaisuni on ollut niiden pitäminen leteillä öisin. Taipuisa tukkani jää todella helposti muotoon, johon ne asetellaan, joten letit tekevät hiuksiini kivat laineet. Toki pörröisyyttä ne eivät poista.

Tänä vuonna olen alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota hiusten pörröisyyteen ja siihen, miten saisin kutrini aisoihin ilman suoristusrautaa. Tähän postaukseen olenkin siis koonnut omat vinkkini, miten taltutan omat pörröhiukseni :)

Mistä hiusten pörröisyys johtuu?
Hiukset voivat olla luonnostaan kuivat, kuten useimmiten kiharatukkaisilla, tai ne voivat olla vaurioituneet esimerkiksi erilaisista lämpökäsittelyistä. Lämpökäsittelyt voivat saada hiuksen uloimman suomukerroksen nousemaan ylös (kuva). Tästä syystä hiukset näyttävät kuivilta ja pörröisiltä. Kuivat hiukset ovat yleensä pörröiset, sillä ne vetävät puoleensa ilmankosteutta ja lopputuloksena on kaunis pörrökasa!1. Vaihto sulfaatittomaan shampooseen

Sulfaatit, kuten SLS ja SLES, ovat tehokkaita peseviä aineita, mutta voivat kuivattaa hiusta ja tehdä ne pörröisiksi. Kerroin heinäkuussa (klick) kokeilleeni yhtä sulfaatitonta shampoota, josta en sitten kuitenkaan erityisemmin pitänyt. Onneksi en lannistunut, vaan päätin ystävän suosituksesta kokeilla sulfaatitonta Davines Lovely Curl -shampoota (ja hoitoainetta). Onneksi kokeilinkin! Toisin kuin ensimmäisenä kokeilemani shampoo, vaahtoaa Daviness kuin unelma. Sulfaatit vaahtoavat reilusti ja ovat edullisia ja tehokkaita, joten niitä käytetään shampoissa paljon. Sulfaatittomuus tekee usein shampoosta hieman lirua, mikä ei miellytä vaahtoa rakastavia. Davinesin kanssa ei ole ollut tätä ongelmaa, vaan itseasiassa todella pieni määrä riittää mainiosti pesemään hiukset. Käytän tätä noin euron kolikon kokoisen määrän tai joskus jopa vähemmän. Päänahka kiittää myös, sillä hiuspohjan kutina on vähentynyt reilusti! Eli sulfaatit voivat myös ärsyttää herkkää päänahkaa.
2. Helli hiuksia hiusnaamioilla

Pesen hiukseni joka toinen päivä ja noin joka kolmas pesukerta laitan niihin kosteuttavan naamion. Tällä hetkellä käytössäni on monia eri hiusnaamiota, joista yksi on kuvassa näkyvä KC Professional Color Mask. Mitään sävyä tämä ei oikeastaan hiuksiini tuo, mutta toimii loistavana silottavana naamiona. Käytössä on myös Aussie 3 Minute Miracle Frizz Remedy, joka ei ole aivan yhtä tehokas kuin muut naamioni, mutta rakastan sen huumaavaa tuoksua. Värjään hiukseni nykyään kotona, joten mulle on kertynyt aika monta hiusvärien mukana tulevaa pientä hoitsikkaa, joita käytän silloin tällöin hiusnaamioina. Koen, että ne pehmittää ja silottaa hiusta enemmän kuin muut hoitoaineet. Näiden lisäksi multa löytyy myös Garnier Respons Marvellous Nectar Argan and Camelia Oils -naamio sekä uusin lisäys, ihanalta tuoksuva Ziaja Cocoa Butter -naamio. Monesti vielä pistän hiuksiin hoitoaineen vaikuttamaan hetkeksi naamion jälkeen, jolloin hiuksista tulee aivan superpehmeät ja kiiltävät!

3. Käytä mikrokuitupyyhettä tavallisen pyyhkeen sijasta

Tavallisen puuvillaisen pyyhkeen pinta on karhea ja jos sellaisella alkaa hankaamaan hiuksia kuivaksi, pörröytyvät ne helposti. Hankaamisen sijasta on parempi puristella hiukset kuivaksi, mutta paras olisi myös vaihtaa pyyhe mikrokuituiseen. Myös tavallinen t-paita ajaa saman asian ja senkin saa kiedottua näppärästi pään päälle. Tilasin keväällä Cocopandasta mikrokuituisen hiuspyyhkeen (klick), jolla hiukset on helppo puristaa kuiviksi ja sen jälkeen kietaista turbaanimaisesti pään päälle.4. Kuivaa hiukset oikein

Olen huomannut, että hiukseni ovat tosi pörröiset, jos annan niiden kuivua itsekseen. Tästä syystä yritänkin joka pesun jälkeen jaksaa kuivata ne hiustenkuivaajan avulla. Käytössäni on uusi Tangle Teezer The Blow-Styling Round Tool* -pyöröharja, joka ei muuten jää hiuksiin kiinni! Sen avulla saa ihanasti volyymia hiusten tyveen. Latvojen kuivaamiseen käytän lapiomallista Tangle Teezer The Smoothing Tool* -fööniharjaa (klick), jolla saa myös latvat sileiksi, kiiltäviksi ja pehmeiksi.

Mikäli en niinkään kaipaa hiuksiin tuuheutta, harjaan ne kevyesti läpi ja sidon ne löyhästi niskaponnarille. Sen jälkeen annan hiusten kuivuta noin 30 min - 1 h. Sliipattu ponnari saa hiukset kuivumaan suoremmiksi ja sileämmiksi, jonka jälkeen föönaus viimeistelee ne pörröttömiksi. Käytän märkänä harjaamiseen joko Tangle Teezer The Original -takkuharjaa tai harvapiikkistä kampaa.

5. Vältä luonnonkiharan hiuksen harjaamista kuivana

Jos pidän hiukseni ns. luonnontilassa eli olen tehnyt niihin laineet leteillä, harjaaminen päivän mittaan ei tule kuuloonkaan. Harjaaminen avaa hiuksiin muodostuneet laineet ja tekee tukasta yhden ison pörrökasan! Harjaankin hiukset siis yleensä vain kerran päivässä joko nukkumaan mennessä tai ennen suihkua.


 photo IMG_2106-001_zpsagfecmvb.jpg

6. Käytä hiusöljyjä ja muita hiusta silottavia tuotteita

Levitän aina suihkun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin jotain silottavaa tuotetta. Tällä hetkellä käytössäni on Wella Professionals Polished Waves Curl Cream -voide, joka pehmittää hiuksia kivasti eikä tee niistä tahmaisia.

Olen tykästynyt iHerbin kautta tilaamaani Giovanni 2 Chic Ultra Sleek Brazilian Keratin & Argan Oil Hair & Body Super Potion Oil (voisitteko vielä keksiä hieman pidemmän tuotenimen...?) -hiusöljyyn. Käsittääkseni kaikki Giovannin tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa, ja tämäkin hiusöljy sisältää paljon erilaisia luonnonöljyjä. Tuotteen kanssa saa siis olla varovainen, ettei hiuksista tule lähmäiset. Lähinnä olen käyttänyt tätä elvyttämään päivän aikana kuivuneita latvoja hieroen tipan ensin käsissä ja sen jälkeen hiuksissa. Hiusöljyt läpäisevät hiuksen suomukerroksen todella tehokkaasti ja ovat ainakin mun mielestä nro. 1 silottamaan niitä.

Toinen pörröisten latvojen pelastaja on uusi tuttavuus Color Wow One-Minute Transformation Styling Cream*, joka poikkeaa muista aikaisemmin kokeilemistani muotoiluvoiteista. Tätä nimittäin kuuluu käyttää kuiviin hiuksiin. Aluksi tuntui todella oudolta levittää kuiviin hiuksiin voidetta, mutta pienellä määrällä saa todellakin silotettua hiuksen pintaa. Olen tarttunut tähän viime aikoina oikeastaan useammin kuin hiusöljyyn!

7. Käytä hiusvahaa suortuvien taltuttamiseen

Olen mieltänyt hiusvahan aina miesten ja lyhyttukkaisten naisten tuotteeksi ja vasta tänä vuonna olen oivaltanut kuinka loistavasti sen avulla saa pidettyä irto- ja pörröhiukset aisoissa! Poikaystävä käyttää minun kasvojenpesuainetta, joten vastavuoroisesti käytän sitten hänen hiusvahaansa. Redken Rough Clay 20 -mattavaha on loistava tuote! Se on koostumukseltaan jopa osittain voidemaista eikä mielestäni perinteisen vahan kaltaista. Käytän sitä erityisesti pitäessäni hiuksia kiinni, mutta saatan myös silottaa sillä kevyesti päällimmäisiä hiuksia, vaikka ne olisivat auki.

Siinä olisi siis omasta mielestäni parhaat vinkit pörröhiusten taltuttamiseen! :) Toivottavasti muistin kirjoittaa kaikki pointit ylös, haha.

Olivatko vinkit hyödyllisiä? Kerro myös omat kikkasi :)

*Tuote saatu työharjoittelun kautta, mutta postaus tehty omasta tahdosta

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017