11. syyskuuta 2016

Ihoa puhdistava naamio // L'Oréal PURE CLAY MASK

Keneltäkään ei varmaan ole mennyt ohi, että L'Oréal on tuonut markkinoille kolme uutta savipohjaista kasvonaamiota. Rakastan erilaisia naamioita, etenkin savipohjaisia johtuen rasvoittuvasta ihostani, joten kiinnostuin niistä samantien :) Tällä hetkellä suurena trendinä on myös multimasking, jonka avulla L'Oréal naamioita mainostaakin. Siinä tarkoituksena on käyttää yhden naamion sijasta useita, sillä iho on yleensä erilainen esimerkiksi otsan kuin poskien iholla. Ovela keino saada kuluttajat ostamaan kaikki sarjan tuotteet yhdellä kertaa :D 

Nappasin Sokokselta itselleni vihreän Pure Clay Purify Mask -naamion, joka lupaa puhdistaa ihoa ja tehdä sen mattapintaiseksi. Sen sanotaan sopivan kaikille ihotyypeille. Omani on rasvoittuva sekaiho, jolle yleensä sopii savinaamiot tosi hyvin. Multimaskingit sikseen, sillä halusin kokeilla ensin yhtä tuotetta koko naamalle ja sen jälkeen mahdollisesti hankkia muita lisäksi :)

IMG_1371

Sarjaan kuuluu siis kolme naamiota, joita ovat vihreä Purify Mask, musta Glow Mask ja punainen Exfo Mask. Kaikki ovat pääraaka-aineiltaan samanlaisia eli sisältävät kolmea eri savityyppiä: kaoliinia, montmorilloniittia ja rhassoulia

Huomasin netistä inci-listoja tutkiessani, että punaisessa Exfo-naamiossa on vähiten montmorilloniittia, kun taas Glow- ja Purify-naamioista se löytyy jo listan kolmantena aineena heti kaoliinin jälkeen. Exfo-naamiossa on myös enemmän kosteuttavaa glyserolia kuin vihreässä naamiossa ja mustasta se puuttuu kokonaan. Naamioiden väliltä löytyy siis pieniä eroja, vaikka ovatkin ominaisuuksiltaan loppupeleissä melko samanlaisia. Punainen Exfo-naamio vaikuttaisi kosteuttavimmalta ja musta Glow-naamio kuivattavimmalta, mutta tämä on vain tällainen ensituntuma listoja tarkkaillessani. En ole kuitenkaan vielä mikään expertti tässä, joten voin hyvin olla väärässäkin :D

IMG_1372


Ajattelin käydä naamioiden pääraaka-aineet yksitellen vähän tarkemmin läpi ja niiden lisäksi myös vihreästä naamiosta löytyvän eukalyptuksen :) 


Kaoliini eli valkosavi


Mineraalipohjainen luonnossa esiintyvä savi
Suosittu raaka-aine rasvaisen ihon tuotteissa, sillä imee tehokkaasti puoleensa ihon epäpuhtauksia
Kuorii ihoa mekaanisesti 
Käytetään myös paksuntamassa tuotetta
Suurissa määrissä voi kuivattaa ihoa
• inci: Kaolin

Montmorilloniitti 

Saviseos (mm. bentoniittia) 
Imee epäpuhtauksia tehokkaasti puoleensa
Toimii myös tuotetta paksuntavana aineena
• inci: Montmorillonite

Rhassoul


Mineraalisavi, jota louhitaan Marokossa

Imee epäpuhtauksia tehokkaasti puoleensa
• Kuorii ihoa mekaanisesti
• inci: Moroccan Lava Clay

Eukalyptuksen lehtiuute


Antibakteerinen aine 

Ihoa hoitava aine
• inci: Eucalyptus Globulus Leaf Extract

Tuotteen koko incilista: Aqua / Water, Kaolin, Montmorillonite, Silica, Lecithin, Polysorbate 20, Butylene Glycol, Propylene Glycol, Oryza Sativa Starch / Rice Starch, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Glycerin, Moroccan Lava Clay, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Xanthan Gum, Methylparaben, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, CI 61570 / Green 5, CI 77492 / Iron Oxides, Linalool, Geraniol, Coumarin, Citronellol, Parfum / Fragrance

IMG_1374

Käyttökokemus tuotteesta?

Tuoksu on raikkaan eukalyptuksinen
Pehmeä, helposti levitettävä koostumus. Käytin litteää meikkivoidesivellintä, joka näkyy kuvissa.
Levitin ohuehkon kerroksen, joka kuivui todella nopsaan. Vaikutusajaksi onkin sanottu 5-10 minuuttia. 
Ohut naamiokerros puhdistui kasvoilta vedellä helposti. Yleensä mua ärsyttää naamioissa se, että niitä saa hinkata kasvoilta pois ikuisuuden ja silti loput täytyy pyyhkiä pyyhkeeseen. 
Kasvot tuntui melkoisen kuivilta heti naamion poistamisen jälkeen. Ei kiristäviltä, mutta selkeästi siltä, että kaipaavat kosteutusta.
Iho tuntui raikkaalta ja puhtaalta käytön jälkeen. 
Kasvoveden ja kosteusvoiteen levityksen jälkeen kasvot tuntui pehmeiltä ja puhtailta. 

Muuta huomioitavaa tuotteesta


Suositellaan käytettäväski 2-3 kertaa viikossa, mikä on mielestäni melko usein. Oon tottunut käyttämään naamiota noin kerran viikossa, joten tuskin edes muistaisin käyttää tuotetta noin usein :D 

Rakastan naamion pakkausta! Lasiset purkin on vaan mun mielestä yksinkertaisesti ylellisen tuntuisia ja näyttää kivoilta peilikaapissa. 
Pakkauksesta puhuttaessa täytyy kuitenkin sanoa, ettei purkkimalli ole kaikista hygieenisin vaihtoehto, joten onkin parempi käyttää tuotteen kanssa erillistä sivellintä sormien sijasta.
Hinta 10,90€ ja tuotetta on pakkauksessa 50 ml.

Pitkäaikaisia vaikutuksia en valitettavasti osaa tuotteesta vielä sanoa, sillä olen kokeillut sitä vasta kerran. Kuulette kuitenkin siitä lisää viimeistään kuukauden suosikeissa, jos tuote toimii kuten väitetään :) 


EDIT: Nyt useamman kerran naamiota käytettyäni haluaisin lisätä tähän pari juttua. Ensinnäkin naamio polttelee/kirvelee hetken levittämisen jälkeen. Oon myös huomannut, että se saattaa saada silmät vuotamaan, joten oon pyrkinyt laittamaan tuotetta mahdollisimman kauas sy-ihosta. En tietenkään koskaan levitä naamioita sy-iholle, mutta tämä kannattaa tosiaan pitää vielä kauempana kuin normaalisti. 

Onko joku kokeillut näitä naamioita? Mitä ootte tykänneet?

2 kommenttia :

  1. Juuri tuo eucalyptys naamassa. Päädyin blogiisi kun aloin googlaamaan että onko normaalia että tuote kirvelee alussa, mutta samoja kokemuksia näköjään sinullakin. Minusta myös miellyttävä tuoksu ja helppo levittyyä yms. Kohta pesulle niin katsotaan miten punainen lopputulos ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva juttu, että eksyit blogiini! :) Mä oon kirvelystä huolimatta tykännyt tuotteesta ja purkki alkaa olla kohta tyhjä. Seuraavaksi testiin lähtee harmaa versio :)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017