24. toukokuuta 2016

DIY marmoritarjotin

Tässä tulisi todella simppeli ohje superkauniiseen, itsetehtyyn sisustuselementtiin! Minun mielestäni marmori näyttää upealta sisustuksessa ja salaa haaveilen, että meillä olisi joskus marmoriset keittiön tasot. Monen mielestä se voi olla jo hieman out, mutta minuun se iskee edelleen! Marmoritarjotin toimii ihanasti kosmetiikkatuotteiden kuvausalustana, joten se tulee näkymään täällä useasti :) Kuvailujen ulkopuolella säilytän siinä hopeista ananaskynttilää sekä hajuvesiä. 

IMG_9202-001

Selailin muutamia kuukausia sitten blogeja, jolloin törmäsin DIY marmoritarjottimen ohjeeseen enkä voinut vastustaa kiusausta tehdä sellainen itsekin. Marssin siis Bauhausiin aikeissa etsiä marmorilaatta, jonka löytyminen osottautuikin hieman haastavaksi oikeanlaisten laattojen ollessa loppu. Koska olen maailman malttamattomin, mulle-heti-kaikki-nyt-tyyppi, tyydyin kakkosvaihtoehtoon. Ostin siis tavallisen, muistaakseni kylpyhuoneen, laatan, joka maksoi 2€. Ostin Bauhausista myös muut tarvittavat tarvikkeet ja kokonaiskustannukset olivat noin 30€. Edullisemminkin olisi päässyt, jos kotoa olisi löytynyt sopivaa pikaliimaa ja huopatassuja. D-C-Fix -kalvoa jäi myös runsaasti yli, joten sille pitäisi vielä keksiä sopiva käyttötarkoitus :) 

IMG_9206

Mulla ei ole kuvallisia ohjeita laatan teosta, sillä tein sen jo muutamia kuukausia sitten, mutta kuten sanottu, sen tekeminen on todella helppoa :)

1. Puhdista laatta ja anna sen kuivahtaa.
2. Leikkaa D-C-Fix -kalvosta sopivan kokoinen pala (tarpeeksi iso, jotta se ylettyy kunnolla laatan alle).
3. Painele kalvo laattaan halutulla tavalla (en käyttänyt liimaa, vaan kalvo pysyi hyvin oman liimansa avulla).
4. Lisää jokaiseen kulmaan yksi huopatassu.
5. Mallaile kahvoille sopivat kohdat ja merkitse ne kynällä (on hyvä muistaa, että käsityönä tehdyn laatan ei tarvitse olla täydellinen, joten minunkin tarjottimessa kahvat eivät ole aivan symmetrisesti).
6. Kiinnitä kahvat pikaliimalla ja anna kuivahtaa.

On hyvä muistaa, että tarjotin on sisustuselementti eikä sitä suositella kannettavaksi kahvoistaan :) 

IMG_9204

Tykkään erilaisista DIY-projekteista, joten tämän toteuttaminen oli kivaa! Nyt täytyykin ruveta miettimään, mihin lopun marmorikalvon voisi käyttää...

Mitä mieltä olette lopputuloksesta? Onko joku muukin innostunut marmorista? :)

2 kommenttia :

 1. Aikas hieno. Tämä poiki mulle idean tehdä tuollainen puulevyn päälle, jotta voi ruuvata kahvat kunnolla kiinni ja käyttää oikeasti kantimena.

  Terveisin Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari :) Kiva jatkoidea ohjeelle. Täytyy pitää itsekin tuo mielessä, jos kaipailen kestävämpää vaihtoehtoa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3

Blog Design by Get Polished | Copyright Divine 2017